View Single Post
Vechi 29.11.2010, 08:40:57
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Desigur că în Didahia există referiri la Sf Euharistie. Am avut impresia că deja v-am trimis un material despre asta.

A.,Iar cu privire la euharistie, asa sa faceti euharistia:Mai intii cu privire la potir: “Iti multumim Tie, Parintele nostru, pentru sfinta vie a lui David, sluga Ta, pe care ne-ai facut-o noua cunoscuta prin Isus, Fiul Tau. Tie slava in veci”.

Cu privire la frangerea piinii : “Iti multumim Tie, Parintele nostru, pentru viata si cunostinta, pe care ne-ai facut-o cunoscuta noua prin Isus, Fiul Tau. Tie slava in veci”.Dupa cum aceasta paine franta era imprastiata pe munti si fiind adunata a ajuns una, tot asa sa se adune Biserica Ta de la marginile lumii in imparatia Ta. Ca a Ta este slava Si puterea, prin lsus Hristos in veci.Nirneni sa nu manince, nici sa bea din euharistia voastra, ci acei care au fost botezati in numele Domnului. Caci cu privire la aceasta, a spus Domnul: “Nu dati ceea ce este sfant ciinilor”.

B.Dupa ce v-ati impartasit, multumiti asa:“Iti multumim Tie, Parinte Sfinte, pentru sfant numele Tau, pe care l-ai salasuit in inimile noastre si pentru cunostinta, credinta si nemurirea, pe care ne-ai facut-o noua cunoscuta prin Isus, Fiul Tau. Tie slava in veci”.

Tu, Stapane atotputernice, ai zidit toate, pentru numele Tau. Mancare si bautura ai dat oamenillor spre desfatare, ca sa-Ti multumeasca Tie, iar noua ne-ai, daruit, prin Fiul Tau, mancare si bautura duhovniceasca si viata vesnica.

Inainte de toate, Iti multumim, ca esti puternic. Tie slava in veci.Adu-ti aminte, Doamne, de Biserica Ta, ca s-o izbavesti de tot raul si s-o desavarsesti in dragostea Ta si aduna din cele patru vanturi, aceasta Biserica sfintita in imparatia Ta, pe care ai pregatit-o. Ca Tie este puterea si slava in veci.

Sa vina harul si sa treaca lumea aceasta ! Osana Dumnezeului lui David! Daca este cineva sfant, sa vina! Daca nu este, sa se pocaiesca! Maranatha, Amin.Profetilor, insa, ingaduiti-le sa multumeasca atit cat vor."

Nimic despre sange si trup in paragraful A.Invocarea arata un cu totul alt sens.In paragraful B se spune ,,mancare si bautura duhovniceasca.Acum va intreb:sintagma asta ce inseamna?De ce nu s-a spus:trupul si sangele?
Daca ar fi crezut ca acolo era efectiv trup si efectiv sange oare s-ar fi riscat cu o sintagma interpretabila?Problema este ca nu se spune direct asa ceva.

Precizare:subsemnatul nu a dorit si nu a participat pina acum la acesta discutie.Am fost introdus in acesta discutie de doctorul ,,apologet", Faust dupa numele din buletinul virtual :) Am participat in trecut,pe un alt topic unde am spus ca personal as inclina spre consubstanțierea. Discutia era cu un user ,,zorobabel"din ce imi aduc aminte.Habar nu am de ce eroul lui Goethe m-a bagat in discutia asta.Sa-l intrebati pe el.
Reply With Quote