Citat:
În prealabil postat de iustin10
Pasajele sunt stiute,precum stiut este ca fiecare din noi le interpreteaza diferit.Noi pe baza Traditiei ,a sfintilor pariniti,si a harului ,voi pe baza unei logici rationaliste.
|
Sunteți puțin nedrept. De ce credeți că noi suntem lipsiți de har, ori că interpretarea noastră este bazată pe un raționalism rece? Biblia este suficient de rațională pentru logica omenească, excluzând bineînțeles tainele ascunse ale lui Dumnezeu (iar actul Cinei Domnului nu face parte dintre aceste taine) și minunile. La nivel elementar (deci suficient pentru propria mântuire) o poate înțelege și un copil ce știe a citi.
Citat:
Nu am alte pasaje decat cele scrise in Biblie si cunoscute de noi toti.
|
Mulțumesc pentru sinceritate.
Citat:
Este o TAINA,asa cum si apostolii au primit-o,ca pe o Taina.Ei o infaptuiesc pur si simplu,nici macar nu isi pun problema sa explice.
|
De faptul că apostolii au primit-o ca pe o Taină nu m-ați putut lămuri, neprezentându-mi dovezi scripturistice. Puținele dovezi -așa cum chiar dvs, mărturisiți- demonstrează că așezământul Cinei Domnului se face "spre pomenirea" Lui, aruncând o lumină spre trecut (Jertfa Sa) și spre viitor (a doua Sa venire).
Citat:
La ce bun atatea discutii,cand eu iti cer un lucru simplu :Vino intr-o Duminica si gusta din Trupul Domnului.Vino cu mintea de acum,nu cu cea de acum cativa ani,cand ai parasit ortodoxia.Daca e doar un simbol,fa-o ca pentru un simbol,si ce poti pierde?Iar daca e o taina adevarata,Dumnezeu insusi ti-o va arata. De ce te feresti de aceasta proba finala,sa vezi cine are dreptate ? Zeci de pagini de argumente nu fac cat gestul simplu,de a gusta si a verifica.
|
Mulțumesc pentru invitație. Poate nu m-am făcut bine înțeles, dar eu experimentez deja acest act sfânt al Cinei Domnului în biserica mea. Și n-ar fi o problemă să particip (activ) și în Biserica Ortodoxă dacă nu m-ar împiedica câteva elemente ce nu sunt conforme modelului hristic. În rest, la fel există solemnitate, rugăciune de invocare, de binecuvântare, cântare, etc.