View Single Post
Vechi 27.11.2010, 21:41:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
E vorba doar ca Domnul a gasit cu cale sa continue aceea jertfa a Sa,jertfindu-se in continuarea jertfei initiale,(nu ca aceasta nu ar fi fost suficienta) ,nesangeros,prin intermediul painii si al vinului,care se prefac in Trup si sange.
Am înțeles acum ideea (nu știu dacă toți ortodocșii sunt de acord cu ea) și până la un punct seamănă cu mărturisirea noastră de credință. Adică marele Plan de Mântuire conceput încă din vecii în Dumnezeire, are o continuare după Jertfa de pe Golgota. Acesta cuprinde lucrarea de mijlocire a Domnului Hristos în calitate de Mare Preot în Sanctuarul Ceresc. Cu ce nu suntem noi de acord? Cu această "prefacere" care -oricât ați căuta-o în Scriptură- nu o s-o găsiți. În rest e frumos, teatral chiar în anumite momente, dar... nebiblic.

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu noi sustinem ca Domnul se preface in paine si vin,ci El a vrut asa.
Totuși, faceți un efort să-mi dovediți că El a spus că "se preface" pâinea în carne și vinul în sânge!
La nivel de simbol, de paradigmă, eu pot fi de acord că acest lucru chiar se întâmplă în realitate, însă înțeleg că dvs. nu puteți fi de acord. Și anume: așa cum pâinea și vinul pe care le consumăm, prin procesul asimilării devin, se prefac în mușchi, oase, sânge în organismul nostru; aidoma prin acceptarea lui Hristos (a învățăturii Lui, a caracterului Lui, a faptelor Lui) prin credință, devenim asemenea Lui. Deci împărtășindu-ne de/cu El, nu-i mâncăm carnea și sângele, ci îi asimilăm frumosul Lui caracter. Și acest proces -uite fac o concesie- este într-adevăr o Taină! Căci Duhul lui Dumnezeu lucrează tainic și nevăzut la transformarea caracterului. Dintr-un om egoist, plin de patimi și răutate Hristos să facă un ucenic demn al Lui. Doamne ajută-ne!
Reply With Quote