View Single Post
Vechi 27.11.2010, 18:12:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am postat deja textele care arată că Jertfa lui Hristos a fost adusă o dată pentru totdeauna. El nu Se jertfește duminică de duminică în cadrul euharistiei. Dacă Jertfa simbolizată în bucatele de pe masa pascală ar fi fost "reală" cum susțineți, Hristos n-ar mai fi trebuit să treacă pe la cruce. După Cina din joia mare putea să se înalțe înapoi la Cer. Absurd și total neadevărat!
Jertfa de pe Cruce a fost una singura suficienta pentru mantuirea intregii omeniri,suficienta pentru a sterge toate pacatele .Jertfa euharistica e doar o continuare a acelei jertfe.
Poate pentru ca si noi,din ziua de azi,sa ne bucuram in mod direct de aceea jertfa.Negresit ,ca si atitudinea voastra nu e gresita,caci respectati adevarata jertfa a lui Hristos,cea cu sange,de pe Cruce.Nu e vorba aici ca voi gresiti si noi spunem adevarul.
E vorba doar ca Domnul a gasit cu cale sa continue aceea jertfa a Sa,jertfindu-se in continuarea jertfei initiale,(nu ca aceasta nu ar fi fost suficienta) ,nesangeros,prin intermediul painii si al vinului,care se prefac in Trup si sange. La inceputul slujbei pleaca ca paine si vin,iar apoi,se prefac efectiv in Trup si sange,dar nu cel dinainte de jertfire,ca sa se zica ca Hristos se mai rastigneste inca o data,ci in Trupul si sangele de dupa jertfire.
Aici e problema.Nu noi sustinem ca Domnul se preface in paine si vin,ci El a vrut asa.
Noi doar am primit aceasta intrupare neobisnuita,care prima oara s-a revelat chiar apostolilor,in care si voi credeti.
Nu pot eu ca om sa dovedesc un lucru atat de neobisnuit.Pot doar sa cred in el.
Intelege ,ca aici nu vorbim despre opinia unuia sau altuia,ci despre un lucru neobisnuit si tainic,care Domnul ni l-a daruit dupa Jertfa sa.Tu cu noi te certi,caci departe de noi a intelege cum se poate manca si bea Trupul lui Dumnezeu. Aceasta e Taina Domnului,nu a noastra.O sustinem doar si noi,dupa puterile noastre,dar,daca vrei adevarul adevarat,cere-l de la Domnul
Domnul sa te calauzeasca in toate peregrinarile tale, al 35-lea.
Reply With Quote