Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Se pare că nu ați înțeles: ceilalți preopinenți ortodocși pretind că acela a fost sinod ECUMENIC și nu sinodul local al Constantinopolului.
Catolicii cred că au existat 21 de sinoade ecumenice. Unii ortodocși cred că au existat 7 sinoade ecumenice, alți ortodocși cred că au existat 8 sinoade ecumenice. Monofiziții cred că au existat 3 sinoade ecumenice. Vechii catolici se referă la 19 sinoade ecumenice, sedevacantiștii la 20. Fiecare numără sinoadele ecumenice până la care înaintașii săi s-au despărțit de Biserica lui Cristos care este Biserica Catolică, și numai pe acelea le consideră valabile.
|
Daca va referiti la comentariile facute de
catalin2, va rog sa nu le luati in considerare pentru ca sint pur si simplu speculatii nefondate ale acestui user care pare sa fie incapabil sa poarte o discutie de o minima tinuta intelectuala.
Obiectul convocarii consiliului constantinopolitan reiese forte clar chiar din textul citat de
Erethorn (un anumit episcop Grigore care a creat tulburare din cauza titlului de mindrie) :
“And indeed with regard to this matter, weighty letters were addressed to your Holiness by my predecessor Pelagius of holy memory; in which he annulled the acts of the
synod, which had been assembled among you in the case of our once brother and fellow-bishop Gregory, because of that execrable title of pride.”