Citat:
În prealabil postat de arriel
Da ,asa este,trebuie sa respectam putin ceea ce impune biserica,ca nu degeaba sunt facute aceste reguli.Eu nu sunt de parere ca trebuie sa fim imbracate "cuviincios"NU ca sa nu ispitim barbatii [cei care au mintea la Dumnezeu nu vad femeile din jur],ci pentru ca mergem in casa lui Dumnezeu,nu putem saruta icoanele cu ruj pe buze si in fuste mini,as crapa de rusine...Machiajul sa fie aproape invizibil,ruj EXCLUS ,eu prefer pantaloni [nu blugi] sau fuste lungi [mai rar].Sa ma iertati,dar la pantaloni nu pot renunta...
|
Apropos de acest port al pantalonilor fara de care nu se poate desi il iubim pe Hristos de nu mai putem mi-am adus aminte de o poveste ascultata intre un duhovnic si ucenicul sau :
- actiunea se petrecea in postul pastelui iar ucenicul se justifica : parinte , colegii de serviciu m-au invitat in repetate rinduri la cheful de avansare in grad a multora dar i-am refuzat, de este post. S-a tinut la un restaurant mare din oras si m-au invitat de mai multe ori , ca de faceam parte din conducerea institutiei si nu se putea sa nu ma invite cum si mie imi venea f. greu sa refuz . La un moment dat a venit la mine managerul si pe un ton parental mi-a spus : de ce nu vrei sa vi si dumneata, oamenii te invita cu drag ; pt. femeile care tin post si si pt. dumneata am dat ordin sa existe si meniu de post . Atunci, ca sa nu lezez placerea oamenilor si vazind ca este si meniu de post am acceptat cu placere si am mers !.
Duhovnicul a ascultat si apoi a ris sarcastic raspunzind : auzi acolo, chef cu mincare de post ! Hm, pe tine nu te apuca risul ? Postul nu sta in mincare , aceea este abia ultima ! Si cum poti lega in acelasi suflet postul cu cheful ? Eu zic ca nu a fost vorba de nici un post ci de chef in toata regula , ca ati avut muzica, femei la dans, bautura, birfa, risete, glume si bancuri , iar tu de ce te minti sa crezi ca ai tinut post ? Asa te-am invatat eu sa ti post ? Este prima data cind aud de chef cu mincare de post . Ce iselare ! Nu auzi dracii cum isi rid de tine ?... si zici ca il iubesti pe Hristos ? Zici tu ... !
Am facut aceasta interventie nu pt. a o critica pe sora ,,cu pantalonii" ci a incerca sa arat ca anumite gesturi sau pareri de ale noastre, care ni se par nevinovate sau nu chiar mari, pot avea cu totul alta valoare in cintarul duhovnicului sau chiar al nostru dar peste ani !