Citat:
În prealabil postat de catalin2
Si considerati ca Dumnezeu i-a spus lui Moise durata zilei de pe marte sau de pe Venus?
Nu stim care a fost timpul in rai si cat a stat Adam acolo, pentru ca nu ni se spune (avand in vedere ca Adam nu era nici muritor). Dar despre facere ni se spune si stim de acolo.
|
Dumnezeu nu i-a spus lui Moise durata zilei... ci a spus doar ca a fost o zi. Durata zilei este variabila (caci timpul este relativ) asa cum se arata in psalmul 89 cand o mie de ani este comparata fie cu o zi (care pentru noi are 24 de ore) fie doar cu o straja a noptii (a carei durata este de 3 ore).
Daca soarele a fost creat abia in a 4-a zi cum ar fi putut primele 3 zile sa aiba 24 de ore? De aceea Sfintii Parinti (Sfantul Ioan Damaschin, fericitul Augustin) ne invata ca nu se putea calcula timpul decat dupa iesirea lui Adam din rai.
"“Unde erai tu, când am întemeiat Pământul? Spune-Mi, dacă știi să spui. Știi tu cine a hotărât măsurile Pământului? sau cine a întins deasupra lui lanțul de măsurat? în ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci când stelele dimineții cântau laolaltă și toți îngerii… Mă sărbătoreau?”" Iov 38, 4-7
Deci atunci cand a fost facuta planeta Pamant, din materia din Univers, erau deja in univers alte stele si ingerii erau creati.
Astfel, dacă ne vom întreba
„Cine a măsurat apele cu pumnul și cine a măsurat pământul cu cotul? Cine a pus pulberea pământului în baniță și cine a cântărit munții și văile cu cântarul? ”[42] pentru ca Pământul să fie situat la distanța potrivită de Soare, adică in „zona verde” unde este posibilă viața, răspunsul este unul singur: Dumnezeu, întrucât
„El privea până la marginile pământului și îmbrățișa cu ochii tot ce se află sub ceruri, Ca să dea vântului cumpănă și să chibzuiască legea apelor”[43], „El a pus hotar mării, ca apele să nu mai treacă peste țărmuri și … El a așezat temeliile pământului”[44]. Deci Dumnezeu este cel care a făcut toate legile Universului pentru ca toate se poată exista armonios.
[42] Isaia 40,12.
[43] Iov 28,24-25.
[44] Pildele Lui Solomon 8,29.