Orice critica este constructiva in sensul ca, Dumnezeu, ca sa ne smereasca, a lasat ca ceilalti sa ne observe deficientele, pe care noi, altfel, am fi tentati sa credem ca nu le avem. A nu accepta aceste lectii de viata, uneori dureroase, e o dovada de mandrie si un semn ca ceva e in neregula cu fiinta noastra.
"Indoctrinarea" de care spuneai anterior, inseamna de fapt urmarea unei "doctrine", adica a unei invataturi de credinta, invatatura pe care o au toti (evident, nu aceeasi). Fermitatea urmarii acestei invataturi este catalogata drept "indocrinare" de catre "liberali". Este de fapt o recunoastere, mai mult rautacioasa, a neputintei de a-i clinti de pe calea lor. Este o acuza folosita des de catre neoprotestanti la adresa celor din bisericile traditionale.
Mi-e greu sa cred ca ai intrat pe forum numai din curiozitate, te-ai fi limitat numai la a citi postarile, i-ai fi catalogat (in sinea ta) drept "indoctrinati" si i-ai fi lasat in plata Domnului. Faptul ca esti dispus la polemica arata ca vrei ceva mai mult.
|