View Single Post
Vechi 25.11.2010, 01:47:39
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Pentru ortodocși este inacceptabilă, nu și pentru Iisus și apostoli care au folosit frecvent ideea aceasta a "somnului morții".
Daca pentru Iisus ar fi fost inacceptabila nu ar fi folosit-o ca exemplu in pilda bogatului si a saracului Lazar. Ortodocsii nu cred ca Domnul nostru s-a folosit de absurditati deci aiureli, minciuni, pentru a propovadui adevarul. Sau nu ar fi spus Iisus aceastea daca iadul sau raiul in care ajung sufletele ar fi simple aberatii: 'Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.' Matei 16,18 sau aceasta: 'Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai.' Luca 23,43

Si nici pentru apostoli nu a fost inacceptabila. Daca ar fi fost asa nu ar fi incurajat apostolii aceasta idee prin urmatoarele:

'Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.' Fapte 2,31.

Sau despre Duhul lui Iisus 'cu care s-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare' I Petru 3,19. Cui sa propovaduiasca daca acestea ar fi fost inconstiente?

'Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune.' Fapte 2,27

'Și tu, Capernaume, nu ai fost înălțat, oare, până la cer? Până la iad vei fi coborât! ' Luca 10,15

'Căci dacă Dumnezeu n-a cruțat pe îngerii care au păcătuit, ci, legându-i cu legăturile întunericului în iad, i-a dat să fie păziți spre judecată,' II Petru 2,4

'Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe / Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască.' II Corinteni 12, 3-4

Last edited by zsuleica; 25.11.2010 at 02:06:23.