View Single Post
Vechi 23.11.2010, 18:47:21
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu au cum sa fie numite BO, pentru ca in primul mileniu nu exista decat Biserica, iar apoi s-a numit BO, dar tot Biserica este. Dar pentru a se diferentia de sutele de denominatii. Bo nu are alta organizare, are aceeasi organizare ca si Biserica din primul mileniu. Doar in primii ani nu exista patriarhie sau chiar mitropolie, pentru ca nu erau organizati pe un teritoriu mai mare. Nu noi detinem adevarul, acesta e adevarul universal, il poti detine si tu daca vrei.
era organizata biserica pe un teritoriu mai mare, daca te uiti pe o harta din vremea respectiva ai sa vezi ca cele 7 orase nu erau chiar apropiate.
in al doilea rand, crezi ca in lume erau doar cele 7 biserici? numai in NT vedem si altele: corint, colose, tesalonic etc.
Hristos e Adevarul si nu o confesiune, oricare ar fi ea.

Citat:
Cred ca glumiti, Apocalipsa nu e o profetie, deci e scrisa pentru a prevedea viitorul? Cum v-am spus, daca e scris nealegoric, adica exact pentru bisericile din acele orase, aceleau au si trecut la islamism. Daca e scrisa pentru cele desprinse din BO, monofizitii s-au desprin in primele secole.
Nu tot ce e in Apocalipsa e profetie, sunt prezentate si lucruri care s-au intamplat si care se intamplau in perioada respectiva. Nu stiu ce insisti atat cu monofizitii, din mesajul care il citesti tu acolo ti se pare ca se adresa monofizitilor?se adresa unor biserici si le atragea atentia asupra problemelor existente.

Citat:
Il pot cunoaste cum nu pot cei ce sunt in afara Bisericii: prin primirea harului prin Sfintele Taine. De aceea si cineva care este analfabet se poate mantui. Prin filozofie nu s-a mantuit nimeni.
Daca te intreb cum primesti tu harul si cum esti constient de lucrarea harului in viata ta nu ai sa stii sa imi spui. imi poti spune cum constientizezi lucrarea harului in viata cuiva?cum demonstrezi cuiva ca un ortodox care are parte de SF Taine e plin de har?

Citat:
Teoria ramurilor inventata de protestanti (sau neo), neimpartasita de ortodocsi. Existau Apostoli, episcopi si preoti si o singura Biserica.
Biserica e formata din cei credinciosi, indiferent de confesiune. credinciosi sunt si in BC si in BO si la NP etc. La voi Biserica inseamna doar BO lucru care e fals.

Citat:
Harul vine la adevar, pentru ca nu poate veni unde nu e adevar. In trecut oamenii erau blamati in Biblie pentru ca se inchinau la idoli. ce erau idolii? Un element care spuneau acei oameni ca este divinitatea. Acel element putea fi un munte, soarele, un chip cioplit de ei, etc. Ei se inchinau la altceva decat la Dumnezeu adevarat. E adevarat, tot se inchinau la ceva ce ziceau ca e divinitatea, dar era gresit. dar daca acel element era sa zicem zeul hindusilor, care se spune ca are mai multe fete? Tot idolatire se cheama, nu? dar daca spun ca Iisus nu e Dumnezeu si nu exista Sfanta Treime? Tot spun ceva neadevarat, tot nu se inchina la Dumnezeu adevarat. Asa cu orice erezie, e un fel de idolatrie.
Harul vine de la Dumnezeu dar omul prin viata lui poate respinge acest har. ce spune pavel "sunt ceea ce sunt prin harul lui Dumnezeu si harul Lui pentru mine nu a fost in zadar".
Idolii imbraca multe forme cum ar fi banii, celebritatea sau, ca in cazul evreilor in pustie, poate imbraca diferite forme exterioare(vitelul de aur,sarpele inaltat care ii vindeca). inchinarea e doar pt Dumnezeu si atat.
cum iti dai tu seama ca te inchini la divinitate?poate asa crezi tu la fel cum credeau si evreii.
teoria ta e pe jumate adevarata, np spre exp se inchina la Hristos deci nu sunt idolatri cum incerci sa spui. eu mi-as pune semne de intrebare cand in loc sa te inchini lui Hristos te inchini altcuiva substituindu-l pe Hristos cu acel altcineva. si chiar dc te inchini lui Hristos, trebuie sa se vada lucru asta in viata ta, ca degeaba consider ca ma inchin lui Hristos dc eu nu traiesc o viata in ascultare de El.
Reply With Quote