Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 23.11.2010, 12:56:13
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si noi ortodocsii credem ceea ce a stabilit Biserica, dar pentru ca vedem ca toata invatatura e buna si nu exista nicio contradictie.
Nu stiu daca realizati enormitatea celor pe care le-ati afirmat aici. Nu exista nici un "dar" dupa "cred" (decat la protestanti).

Dumneavoastra recunoasteti, practic, ca in BO criteriul ultim al Adevarului este aprecierea credinciosilor.

Dumneavoastra nu credeti in ceea ce spune Biserica pentru ca va incredeti in promisiunea Mantuitorului, ca Biserica Sa va fi infailibila, ci credeti doar in masura in care ati verificat daca invatatura Bisericii "e buna" si "nu are contradictii".

Cu alte cuvinte, puneti la incercare invataturile Bisericii, prin prisma propriilor dumneavoastra criterii (a nu se uita ca ceea ce pare "bun" credinciosilor s-ar putea sa nu fie tocmai bun din perspectiva lui Dumnezeu, iar ceea ce credinciosilor li se poate parea a fi o contradictie poate fi chiar Adevarul).

Si ce se intampla atunci cand credinciosilor manati de mandria draceasca care-i indeamna sa "verifice" invatatura Bisericii lui Cristos li se nazareste ca invatatura nu-i tocmai "buna", sau ca au aparut oarecari contradictii ? Va spun eu - Se intampla Slatioara, se intampla stilistii, se intampla puciosii, se intampla Cerularie, Luther si Calvin, penticostalii si martorii lui Iehova.

In incheiere va atrag atentia ca primul care s-a apucat sa "verifice" si sa caute "contradictii" in invatatura ce-i fusese transmisa a fost Adam, cu ajutorul celui rau: "V-a zis Dumnezeu ca asa si pe dincolo ? Da ! Pai stati mai sa vedeti, ca nu-i chiar asa...."