Citat:
În prealabil postat de anna21
|
Daca soia ingrasa, iti raman recunoscator. :)
Fara sa stim mare lucru despre seminte, e bine sa nu uitam ca o data ce le procesam, le stricam efectele benefice avute asupra organismului. De pilda bobul de grau trebuie consumat intreg, in painea integrala. Altfel, se strica ceea ce nutritionistii numesc "proportia divina", care este in cuvinte simple o formula a cantitatilor elementelor ce alcatuiesc planta / samanta respectiva gandite ca numai in combinatie unele cu altele sa fie perfecte pentru consum.
Daca separam mineralele din bulgarele de sare, daca procesam zaharul, daca eliminam taratele din faina, atunci ne va fi mai putin bine mancand aceste lucruri. Prin extensie, e valabil si pentru "laptele de soia" - eu inca n-am mancat asa ceva vreodata.
Am gasit o reteta de soia maruntita de copt la cuptor (am mancat din ea, preparata de un brav coleg talentat la gatit). E excelenta, zici ca mananci carne tocata (sau piftele, parjoale). Dupa ce incerc sa o fac, o s-o pun pe sait.