Citat:
În prealabil postat de Templier Knight
NU as vrea sa jignesc pe nimeni si nu as vrea sa i bag pe toti in aceeasi ''oala''dar de ce atata inlaturare,departare de la Biserica Ortodoxa ,si faptul ca ei (protestantii)se cred mai buni ,superiori decat ortodocsii.chiar daca sunt o multime de topicuri de acest astfel as vrea sa insistpe tema asta .Astept pareri . Numai bine!!!
|
Din ce in ce mai multe persoane se indeparteaza de Ortodoxie nu pentru ca ea ar fi imbatranit si nu ar mai raspunde cerintelor din zilele noastre, ci pentru ca noi ortodocsii nu mai suntem asemeni celor din trecut - oameni cu adevarat vii. Ori de cate ori auzim sau vedem ca o persoana paraseste Ortodoxia, trebuie sa ne intristam cu adevarat. E cazul sa luam aminte la acest verset: "Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri". (Matei V, 16)
Mi-au placut tare mult cuvintele Sfantului Grigorie Taumaturgul, inainte ca el sa treaca la cele vesnice: "Slava lui Dumnezeu ca numai 17 crestini am aflat cand am venit aici episcop (Neocezareea), iar acum, cand merg la Domnul, atatia necredinciosi raman, cati credinciosi am aflat intai!".