Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Stai așa, nu o lua în tragic. Tu când îi spui iubitei "îți dau inima mea", îți prelevezi cordul din cutia toracică și i-l pui sângerând în brațe? Hristos când a rostit acele cuvinte și-a tăiat cumva o mână și și-a secționat venele să le ofere ucenicilor carne și sânge? Ori vroia să-i învețe că mântuirea lor se capătă doar dacă El Se va oferi cu totul (trup, sânge, întreaga viață) pe cruce?
Crede-L frate, dar nu-i ciunti cuvintele. El a spus altceva:
"Adevărat grăiesc ție astăzi vei fi cu Mine în rai"
Toată interpretarea rezidă în punerea virgulei după ție ori după astăzi. Și abia de aici încep argumentele...
|
Nu am ciuntit nimic, am luat exact citatele date de tine. Daca Isus a putut transforma apa in vin, la fel poate transforma si piinea sau vinul. Daca Isus a spus "aceata ESTE Trupul meu" inseamna ca ESTE, iar daca a spus "...astazi vei fi cu mine in rai", inseamna exact ceea ce e scris. Inseamna ca tilharul se afla deja in Rai si te poti ruga si tu la El, ca si el, la rindul lui sa se roage pentru tine. Deci, nu am schimbat nici un cuvint, am luat exact citatele pe care mi le-ai dat tu, iar acestea duc in acelasi loc. Piinea si Vinul sint Trupul si Singele lui Isus (pentru ca asa a spus EL), iar tilharul este deja in rai, inca din ziua mortii sale (pentru ca asa a spus Isus).
PS. Iar daca as spune cuiva "iti dau inima mea", chiar i-as da-o, daca ar fi posibil, si ar avea nevoie la propriu de inima mea, char daca eu ar trebui sa mor.