View Single Post
Vechi 21.11.2010, 03:55:27
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Asta am înțeles, dar măcar ai verificat textele respective să vezi că nu vorbesc despre "închinăciuni și tămâieri" la obiectele respective ori înaintea lor?

Eu nu fac asemenea gesturi, deși respect nespus de mult Biblia (unii mă acuză pe aici că o fac chiar obiect al idolatriei). Și nici de Hristos, ori de apostoli nu găsesc că ar fi făcut asta.

Ești sigur?

Cum rămâne însă cu pupatul? A celor alfabetizați ori nu...

Dar nici nu s-a închinat la ele și nici nu le-a pupat.

Mă gândesc ce ar face astăzi. De exemplu la Iași de sf. Parascheva, ar avea nevoie de câteva buldozere pentru kilometrii ăia de tarabe negustorești.
Da am citit. daca vei citi si tu vei gasi acolo unde scrie, doar ca in loc de tamaiere apare pulbere.
Si evreii sarutau Tora inainte sa o citeasca in sinagoga. Iisus a citit si el in sinagoga si nu am gasit undeva ca Iisus nu era de acord cu aceasta sau in general cu cu traditiile religioase din templu. El Insusi a respectat templul, traditiile si obiectele religioase ale lui, si pe cei care slujeau in el.
Eu pup Biblia cateodata, depinde de starea sufleteasca. Nu vad cum ar putea aceasta insemna blasfemie, este un gest de dragoste sau de respect, cum vrei. Biblia si icoanele adapostesc Cuvantul. Daca saruti Cuvantul nu poate fi blasfemie, ci semn de respect si dragoste. Deci din punctul meu de vedere, asa ramane cu pupatul...

Last edited by zsuleica; 21.11.2010 at 04:01:06.
Reply With Quote