View Single Post
Vechi 20.11.2010, 11:14:53
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Mmmm...Sper ca nu ai vrut sa spui ceea ce se intelege; anume ca mai fericiti sunt cei ce se inchina icoanei decat cei ce se inchina lui Dumnezeu. Oricum, a fi sarac cu duhul nu inseamna a fi nestiutor, ci inseamna ca duhul tau este mic in comparatie cu Duhul Sfant care locuieste in tine; deci inseamna sa fii smerit.
Ne inchinam intradevar icoanelor, dar intelesul este cel spus de mine mai inainte pentru toti ortodocsii, doar ca poate nu stiu sa explice. In toate incaperile casei mele exista icoane- unele lucrate de mine- goblen. Cand plec de acasa, imi fac o inchinaciune in fata icoanei si spun "Doamne, ajuta!".Cand privesc icoanele, sufletul meu se umple de bucurie- si vad un intreg univers, ma raportez la tot ce este Sfant, simt ca sunt puternica, simt ca pot sa strabat lumea si sa inving necazurile.Simt binecuvantarea lui Dumnezeu pentru casa mea, cum o simt cand tamaiez, cand fac sfestanie, cand fac rugaciunea, cand sunt in comuniune cu cei dragi- simt sfintenia pe care ne-o trimite Dumnezeu. E o incarcatura pe care nu pot sa o descriu in cuvinte. Fa comparatie intre un perete gol- nu spune nimic- si o Sfanta icoana.Doriana, nu va cunosc cultura din punct de vedere teologic, nici nu ma straduiesc, pentru ca am in Biserica mea cea draga tot ce am cautat, tot ce am nevoie.Sa nu te superi, uneori, chiar si stangaciile in rugaciune, sincere, sunt placute lui Dumnezeu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote