Citat:
În prealabil postat de Doriana
Deja imi da; desi asta este doar o dovada ca ei credeau ca e bine. Si musulmanii mor pentru credinta lor. Si chiar ateii mor pentru o idee.
Acuma, eu nu am nimic impotriva sa fie cum spunea Delia; sa cinstesti fotografia cuiva la care tii mult; probabil asa a fost si la inceput. Insa, din cate se vede, astazi s-a ajuns in multe cazuri la idolatrie. Cand oamenii spun ca Sf icoana m-a vindecat sau se roaga ei, ba chiar sunt icoane specializate pe diferite boli sau probleme, li se aduc jertfe si sunt adorate, deja s-a trecut linia fina ce desparte cinstirea de inchinare. Si, uitandu-ne in urma, nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva era mai bine sa fi pierdut iconoduluii acea disputa.
|
Asa se vede de la tine, draga...dar procesiunea cu Sfinte icoane sau Sfinte Moaste este inchinata Sfantului respectiv. Ei, deja se vede parul de lup pe sub blana de oaie! Vezi sa ne legam de ce este al vostru? Nu. Atunci, muta-te, draga, pe forumul vostru, ca sa nu mai ai impiedicari si rau de Sfinte icoane, de Sfinti, de Sfinte Moaste.Invitatie sincera.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
|