View Single Post
Vechi 20.11.2010, 01:06:31
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de zsuleica Vezi mesajul
Eu cred ca toate cele bune sunt de la Dumnezeu inclusiv credinta. Am citit mai demult in cartea 'daruind vei dobandi', de nicolae steinhardt, ca un calugar sau preot care trece printr-o perioada de necredinta fireasca oricarui om, daca ofera intelepciune crestina si sfaturi bune celor ce vin pentru aceasta, el neavad credinta in acel moment, o dobandeste prin a o oferi celuilalt.

Dumnezeu ne-a lasat liberi. noi avem puterea de a dori, de a alege calea. Domnul ne-a oferit aceasta libertate. insa daca nu avem credinta, daca Domnul nu ne-a inzestrat cu aceasta, o putem dobandi prin rugaciune. Rugam pe Domnul sa ne dea credinta, sa ne calauzeasca. 'Rugati-va neincetat' este porunca. Prin rugaciune toate le putem dobandi, inclusiv credinta.
Am subliniat 2 paragrafre din postarea dvs.

Referitor la primul paragraf:am citit si eu undeva,nu mai retin unde,ceva asemanator,,Daruind lumina pe care nu o ai o vei dobandi si tu". Referitor la al doilea paragraf.,,Rugati-va neincetat"are o temelie care este des uitata:pocainta.Fie ca o ai,fie ca esti in cautarea ei.Sa va arat ceva foarte interesant:daca cautati in Filocalie(scrierile Sfintilor Parinti),volumul V se refera la Petru Damaschin(,,Invataturi duhovnicesti")si Simeon Metafrastul(Parafrazare la Macarie Egipteanul").Cautati la pagina 197(parca>sau 195) unde sta scris ceva extrem de profund(IMHO):

,,Caci daca as fi avut Credinta, care vine din faptele pocaintei, as fi putut sa zic: In Dumnezeul meu voi trece zidul".(Petru Damaschin).

Ar fi extrem de interesant de discutat,din perspectiva Parintilor Bisericii,ce se intelege prin ,,faptele pocaintei".Din pacate subsemnatul este in criza de timp dar sa va spun ceva(la modul general un apel general,fie si la cultura):

Puteti download gratis colectia Filocalia si PSB.In alte tari,pentru o asemenea sursa de informare se plateste la greu.Pe dvs,cei de aici,nu va costa nimic.Toata intelepciunea acelor oameni,la care va raportati atat de des,va sta la dispozitie cu un click de mouse>GRATIS.Un sfat neutru:nu ratati ocazia sa-i cititi constant.O seara placuta
Reply With Quote