Citat:
Dacă Hristos a zis "...aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19), înseamnă că ne reamintim de jertfa Lui oridecâteori participăm la Cina Domnului. Un amănunt pe care nu-l cunoști este faptul că nu avem Cina Domnului în fiece sâmbătă.
|
Iar eu ti-am scris ca nu e pomenire pentru ca Iisus a spus ca daca nu mananci Trupul si nu bei Sangele nu ajungi in Imparatie. Nu poti sa-mi spui ca ajungerea in Imparatie depinde de a manca paine si vin ca ne apucam sa radem.
Citat:
Elementele prezente la masa Cinei au semnificație simbolică, însă Jertfa reală a Domnului și mărturisirea noastră că o acceptăm prin credință ne asigură viața veșnică. O simplă pâine și un simplu vin nu poate da viață veșnică, ci numai viață pământească (să nu mori de foame și de sete). Nici măcar trupul fizic al Domnului (cum considerați voi euharistia) nu poate da viața veșnică.
|
Inseamna ca voi nu credeti de fapt Sfanta Scriptura, cand Iisus a zis clar, cine nu bea Sangele si nu mananca Trupul nu se poate mantui. De ce nu doresti sa te mantuiesti si vrei doar sa dezbati filozofic? Ca limba romana sau greaca sau latina e clara.
Citat:
De fapt așa a și fost. În timpul Exodului doar mâncarea mielului și ungerea sângelui lui pe ușă asigura viața evreilor, iar în anii următori, ei comemorau acest eveniment, își aminteau și-i învățau pe copiii lor despre salvarea miraculoasă din Egipt.
Pentru noi este la fel: Cina Domnului este un act comemorativ, îndeplinit "spre pomenirea" Mântuitorului.
|
Si repet pentru a zecea oara, unde a zis Domnul ca cine nu mananca mielul nu se poate mantui? Asta insemna comemorare, doar o aducere aminte, fara sa fie conditionata.
Citat:
Trist că tu vezi "înșelare" în cuvintele lui Hristos... Cum ar fi să spun și eu că te-au înșelat niște bulgari și niște greci? Dar nu spun
|
Pai nu poti spune, pentru ca aceia aveau exact aceeasi credinta si invataturi ca si in primul mileniu. iar daca nu stii, episcopi erau in Dobrogea chiar in primele secole, avem si mucenici de pe vremea romanilor (cu sfinte moaste mirositoare a mir).