View Single Post
Vechi 19.11.2010, 12:33:14
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Bun, ne-ai spus parerea urmasilor simpatizantilor lui Miller, care a spus el insusi ca s-a inselat si e un profet fals.
Aceasta nu e doar "părerea simpatizanților lui Miller", ci a tuturor neoprotestanților. Ba chiar și a apostolilor. Pavel la fel spune că e un moment amintitor:
"24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea." (1 Cor.11)

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ti-am dat exemplul cu mielul, care e tot un simbol de aducere aminte.
Tu acum analizezi pasajele acestea ca si cum nu ar avea legatura cu cel dinainte. Stim la ce se refera Iisus cand spune Trupul si Sangele, la painea si vinul din pasajul anterior, nu spune ceva la general.
Cand spune "usa'" sau poarta e tot perfect adevarat, pentru ca nimeni nu ajunge in Imparatie decat prin Iisus. Aici poti face chiar o legatura, cu ceea ce a spus, ca nimeni nu ajunge decat daca manaca Trupul si Sangele, ca asta ne-a spus.
Amebel pasaje sunt adevarate, nu simbolice. Nimeni nu intra decat prin Iisus in cel cu "usa" si nimeni nu intra decat daca manaca Trupul si Sangele (adic apainea si vinul transformate). Nu cred ca ai dat citatul care sa argumenteze.
In schimb ti-am dat exact situatia care se potriveste cu ce zici tu, mielul de Paste, un simbol de aducere aminte.
Nu-i asa ca e clar, dar tu o sa sustii doar ce iti zic americanii, chiar daca ar fi zis ca pamantul e patrat? Unde e liberul tau arbitru?
Se pare că n-ai înțeles nimic din exemplul meu. Probabil pentru tine Hristos e din scânduri, are balamale și clanță și doar trecând prin El ai viață veșnică! Halal concepție!
Reply With Quote