View Single Post
Vechi 19.11.2010, 12:25:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si de ce ar trebui neoprotestantii sa-si reaminteasca tot timpul, pentru ca nu au existat atatea secole? Nu puteti sa cititi cele cateva pasaje din Biblie si astfel sa va amintiti in fiecare sambata?
Dacă Hristos a zis "...aceasta să faceți spre pomenirea Mea" (Luca 22,19), înseamnă că ne reamintim de jertfa Lui oridecâteori participăm la Cina Domnului. Un amănunt pe care nu-l cunoști este faptul că nu avem Cina Domnului în fiece sâmbătă.

Citat:
Iar daca nu are decat o semnificatie simbolica, te-am mai intrebat de ce spune Mantuitorul ca cine nu mananca Trupul si bea Sangele nu va avea viata vesnica?
Elementele prezente la masa Cinei au semnificație simbolică, însă Jertfa reală a Domnului și mărturisirea noastră că o acceptăm prin credință ne asigură viața veșnică. O simplă pâine și un simplu vin nu poate da viață veșnică, ci numai viață pământească (să nu mori de foame și de sete). Nici măcar trupul fizic al Domnului (cum considerați voi euharistia) nu poate da viața veșnică. Poate vei comenta această afirmație, să mă explic: câți preoți și farisei nu L-ar fi sfâșiat în bucăți cu dinții pe Domnul! Crezi că dacă ar fi făcut-o, și-ar fi asigurat prin aceasta viața veșnică? Nici pomeneală!

Citat:
E ca si cum ai spune ca daca nu mananci miel de Paste nu ai viata vesnica, mielul fiind aducerea aminte a unui eveniment.
De fapt așa a și fost. În timpul Exodului doar mâncarea mielului și ungerea sângelui lui pe ușă asigura viața evreilor, iar în anii următori, ei comemorau acest eveniment, își aminteau și-i învățau pe copiii lor despre salvarea miraculoasă din Egipt.
Pentru noi este la fel: Cina Domnului este un act comemorativ, îndeplinit "spre pomenirea" Mântuitorului.

Citat:
Vezi dar ca esti in inselare, te-au pacalit cativa americani. Daca vin niste chinezi cu alte idei ne luam dupa ei?
Trist că tu vezi "înșelare" în cuvintele lui Hristos... Cum ar fi să spun și eu că te-au înșelat niște bulgari și niște greci? Dar nu spun
Reply With Quote