View Single Post
Vechi 19.11.2010, 12:17:35
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit Ciuntirea Revelației după moda sectantă eretică

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Poate pentru tine este un act formal, un ritual. Pentru mine înseamnă mai mult decât atât. Cina Domnului are o dublă semnificație: în primul rând ea ne amintește că am fost salvați din robia păcatului prin moartea Mântuitorului, iar în al doilea rând, reînvie speranța apropiatei Lui reveniri.
De fapt Sfânta Euharistie nu se reduce la aceste semnificații !! Acesta este genul de interpretare al Revelației în mod tipic sectant, adică prin ciuntirea deplinei și adevăratei înțelegeri a unui aspect al Revelației Dumnezeiești. Prin această selecție din viziune proprie neconformă în esență cu adevărata învățătură a Revelației, practic se construiește o teorie falsă, care ciuntește în mod subiectiv, voit, și cu consecințe fatale anumite aspecte ale Revelației, în acest caz adevărul referitor la Euharistia Bisericii lui Hristos. Euharistia nu se reduce deci la aceste semnificații, pentru că Euharistia este mai mult, și anume împărtășirea de Hristos prin împărtășirea de trupul și sângele Lui. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. (Ioan 6:53-57)
Reply With Quote