View Single Post
Vechi 19.11.2010, 10:05:17
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu uita că și eu cred la fel cuvintele lui Iisus, doar că le înțeleg în alt mod. Împărtășirea cu trupul și sângele Domnului (desigur nu la modul carnal și sângeros) cred că îmi dă viață. Pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale actului euharistic, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința participantului la comuniune.
Deci atita durere, atita jertfa, atita sacrificiu facut de Domnul nostru Isus Cristos prin patima si moartea Sa, doar pentru ca noi sa indeplinim un act formal? Eu cred ca la Jertfa Sfintei Liturghii cerurile se deschid si ca insusi Isus coboara pe altar, iar noi, prin sf Impartasanie, ajungem incet, incet, sa-L cunoastem si sa-L iubim din ce in ce mai mult, astfel incit, cu ajutorul Domnului, "sa devenim una". Prin aceasta Sfinta Impartasanie noi Il invitam pe Isus sa locuiasca in inima noastra, iar EL vine. Aceast jertfa a Dumnezeului nostru, cea mai nepatrunsa taina dintre taine, Dumnezeu sa coboare si sa moara pentru mine, nu a fost facuta ca noi sa mincam o simpla piine, asa cum spune atit Isus, cit si sf Apostol Pavel, cum este mentionat si in Faptele Apostolilor.
Reply With Quote