View Single Post
Vechi 19.11.2010, 00:41:45
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
O alta marturie in favoarea primatului petrin, de data aceasta din partea Sfantului Epifanie, arhiepiscopul Salaminei si a Ciprului:

Holy men are therefore called the temple of God, because the Holy Spirit dwells in them; as that Chief of the Apostles testifies, he that was found to be blessed by the Lord, because the Father had revealed unto him. To him then did the Father reveal His true Son; and the same (Peter) furthermore reveals the Holy Spirit. This was befitting in the First of the Apostles, that firm Rock upon which the Church of God is built, and the gates of hell shall not prevail against it. The gates of hell are heretics and heresiarchs. For in every way was the faith confirmed in him who received the keys of heaven; who looses on earth and binds in heaven. For in him are found all subtle questions of faith. He was aided by the Father so as to be (or lay) the Foundation of the security (firmness) of the faith. He (Peter) heard from the same God, 'feed my lambs'; to him He entrusted the flock; he leads the way admirably in the power of his own Master. (Epiphanius, T. ii. in Anchor).
Aceleași "citate".

Citat:
The gates of hell are heretics and heresiarchs.
În condițiile în care papalitatea a căzut cel puțin până la acest moment în erezii și în mâna ereziarhilor, atunci este evident cât de mult este papalitatea eretică "urmașa lui Petru".

Citat:
To him then did the Father reveal His true Son; and the same (Peter) furthermore reveals the Holy Spirit.
Se pare că de fapt dumneata numai faci niște copy and paste asupra unor texte pe care nici nu le citești și nici nu le înțelegi. Numai și din acest pasaj se poate vedea până unde poate merge mistificarea latină a textelor, însă nu este de mirare pentru că în ceea ce vă privește este o obișnuință, latinii fiind în general obișnuiți cu practicarea oricăror mijloace atâta timp cât se ating scopurile lor bolnave.

Spre exemplu acest pasaj, care se vede că este completat de niște neștiutori, practic spune că Petru revelează Duhul Sfânt, blasfemie adică.

Pe de altă parte, chiar și dacă am pleca de la ipoteza că Duhul Sfânt era în sfântul Petru, asta nu înseamnă că Duhul Sfânt era doar în Petru, pentru că Scriptura mărturisește altfel:

Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! (Ioan 14:16-17)

Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. (Ioan 14:26)

Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua și vă va vesti. Toate câte are Tatăl ale Mele sunt; de aceea am zis că din al Meu ia și vă vestește vouă. (Ioan 16:13-15)

Prin urmare Hristos spune foarte clar că Duhul Sfânt va fi în apostoli, nu doar în apostolul Petru și că îi va călăuzi pe ei la adevăr și nu doar pe sfântul Petru !!
Reply With Quote