Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu e rău să ști câte o limbă străină: "americana" (sic!) ori slavona.
Dacă e atât de clar pentru tine, poți să-mi explici ce s-a întâmplat? S-a duplicat Hristos, ori S-a dispensat de o parte din corp echivalentă cu gramajul pâinii (Doamne iartă-mă, la ce discuțiii am ajuns!)? Ori e mai convenabil să înțelegem că vorbirea lui era simbolică, la fel cum simbolice erau și elementele de pe masa de Paște (pâine, vin, miel, ierburi amare, etc.)...
|
Iti dai seama ca am spus special americana si nu engleza.
Ai uitat celeltalte pasaje din Sfanta Scriptura, pentru ca Sfanta Scriptura e un intreg, nu doar fragmente:
“Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi” (Ioan VI, 54). Caci “adevarat, adevaiat zic voua, daca nu veti manca Trupul Fiului Omului si nu veti bea Sangele Lui, nu veti avea viata in voi” (Ioan VI, 53).
per ca nu o sa presupui ca Iisus nu a vorbit bine, pentru ca spune doar adevarul. Nu are cum sa fie ceva simbolic, pentru ca daca nu mananci miel sau nu bei vin nu inseamna ca nu te poti mantui (pentru ca spuneai de elementele simbolice de la masa de Paste). Ar insemna ca cine bea bere (si nu vin) sau nu bea deloc alcool nu se poate mantui.