View Single Post
Vechi 18.11.2010, 12:38:56
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1."Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." Ioan, 20.23
Eu credeam că am fost suficient de explicit. Scrie acolo cumva de "dezlegare de păcate", ori că cei prezenți erau "preoți"? Nu te mai chinui, răspunsul este: NU!

Citat:
2."Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.26-28

"Și, mâncând ei, a luat Iisus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu. Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți. Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă."
Asemenea aici. Scrie cumva de "Sfânta Liturghie", ori de "transformare"? Până la apariția unei Biblii [și mai] modificate, hotărât NU!

Citat:
3. "Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23; 43-43;
Ei, acum arată ceva mai bine textul sacru nemodificat. Mai trebuie să muți virgula cu un cuvânt mai la dreapta ca să fie perfect(asta nu va însemna modificarea textului sacru, căci în original nu există virgule).

Citat:
Deci trupul tilharului cel bun a ramas atirnat pe cruce, insa Isus i-a dus sufletul chiar in aceiasi zi, in rai.
Deci nu avea cum să-l ducă "în aceeași zi", căci nu S-a suit la Tatăl decât mult mai târziu (Ioan 20,17; Fapte 1,9)

Citat:
In Matei 17.1-9, la schimbarea la fata, apostolii care erau cu Isus i-au vazut pe Moise si Ilie; acestia erau morti deja demult, ca trup, dar existau in rai de multa vreme
Ilie nu a murit defel, el fusese ridicat la cer "în trup" în timpul vieții (4 Regi 2,11), iar Moise a fost înviat (Iuda 1,9).

Citat:
Referitor la Apocalipsa, voi cauta si iti voi raspunde, pentru ca nu stiu citatele pe de rost.
Salut cu respect această atitudine pozitivă!
Reply With Quote