Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Unde anume a spus Iisus că "preoții pot da dezlegare de păcate"? Carte, capitol, verset. Mulțumesc.
Unde anume a spus Iisus (atenție, ai scris pentru a 2-a oară cu un i, s-ar putea să se sesizeze dl. dr. și să te facă sectant) de Sf. Liturghie și de transformare? Carte, capitol, verset. Mulțumesc.
Și noi credem că există viață după moarte, însă doar după înviere. Mare atenție cum citezi! Nu modifica textul sacru.
Nu așa, dragul meu. Mai întâi te documentezi și apoi emiți dogme, să nu fi nevoit pe urmă să-ți ceri iertare (de la Dumnezeu, nu de la noi).
Amin!
|
1."Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." Ioan, 20.23
2."Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor." Matei 26.26-28
"Și, mâncând ei, a luat Iisus pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat lor și a zis: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu. Și luând paharul, mulțumind, le-a dat și au băut din el toți. Și a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă."
Piinea si vinul obisnuite se transforma in Trupul si Singele Domnului numai dupa BINECUVINTARE; iar noi crestinii obisnuiti, avem modestia sa credem ca nu sintm la fel cu apostolii, carora li s-a dat puterea de a binecuvinta; acesta putere o au doar preotii, care au preluat aceasta putere, din generatie in generatie, prin punerea miinilor (asa cum ne invata sf apostol Pavel)
3. "Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23; 43-43;
Deci trupul tilharului cel bun a ramas atirnat pe cruce, insa Isus i-a dus sufletul chiar in aceiasi zi, in rai.
In Matei 17.1-9, la schimbarea la fata, apostolii care erau cu Isus i-au vazut pe Moise si Ilie; acestia erau morti deja demult, ca trup, dar existau in rai de multa vreme
Referitor la Apocalipsa, voi cauta si iti voi raspunde, pentru ca nu stiu citatele pe de rost.
Domnul nostru Isus Cristos sa ne lumineze astfel incit sa facem in toate voia Lui.