View Single Post
Vechi 18.11.2010, 11:44:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
Comparatia nu-si are loc, cum adica erau independente asa cum sunt BO ale diferitelor tari? Nu are nici o treaba una cu alta.
Nici un oras nu era numit biserica, asta de unde ai scos-o? Faptul ca era doar o biserica in orasul respectiv a dus la denumirea "bisericii din Efes" etc.
Tie ti se pare ca erau unite acele 7 biserici?Toate au primit Adevarul dar fiecare a luat-o pe un drum propriu care, cu 2 mici exceptii, era total gresit.Dupa cum vezi, dc citesti textul, unele imbracasera o invatatura diferita(balaam, nicolaiti etc), altele acceptasera curvia in mijlocul lor, alta isi parasise dragostea dintai si exemplele pot continua.
Ce e asa greu de inteles? BO a Romaniei nu e numita Biserica ortodoxa romana? BO a Rusiei nu e numita Biserica ortodoxa a Rusiei? Si asa mia departe. Sunt ele biserici diferite? Nu, doar ca organizare, in rest toate fac parte din Biserica Ortodoxa. E clar acum? Pe vremea aceea cred ca stiti si dvs. ca nu exista o organizare atat de ampla, erau comunitati in diferite orase. Asa ca biserica din acel oras se numea Biserica din Efes si avea un episcop.
Iar in partea a doua v-am explicat, se potriveste perfect cu acele parti din biserica ce s-au despartit. Unele au luat invatatura monofizita si astfel s-au despartit si au pierdut dreapta credinta si harul. Unele au impamantenit diverse pacate si astfel au trecut la musulmani. Si asa mia departe. Nu am de gand sa repet acelasi lucru de zeci de ori.
Citat:
Tu se pare ca nu intelegi mai nimic din ce inseamna Biserica
Desigur ca noi nu intelegem nimic, de aceea ati venit voi sa ne invatati. Unui amrican i s-a parut ca intelege el mai bine Biblia, si-a facut niste adepti acum 100 de ani si iata ca acum au ajuns in sfarsit sa ne invete intelepciunea acelui american. Nici nu ma indoiesc ca dvs. si ceilalti considerati ca stiti mult mai multe decat sfintii care faceau minuni.
O singura problema: dovediti ca vorbiti de la Dumnezeu, ca altfel pareri sunt vreo 7 miliarde, cati oameni sunt.
Citat:
Pai dc voi considerati ca sunteti biserica primara inseamna ca va regasiti in acele 7 biserici. Si de ce ar fi unele biserici ortodoxe acum care or sa cada?Daca,dupa cum spuneti, sunteti singura biserica adevarata, cum ar fi posibil sa cada o bis ortodoxa?Ca doar toate au aceeasi invatatura
Nu inseamna ca noi ne regasim in cele 7, acelea sunt probabil cele care s-au despartit. Noi suntem singura Biserica, pentru ca numai de una spune in Sfintele Scripturi. Restul v-am explicat, la fel cum au cazut celelalte biserici ortodoxe. Poate Bo a Bulgariei primeste niste erezii si astfel cade. Doamne fereste de asa ceva!
Citat:
De unde stii tu ca bis NP nu au har? Ti-a spus tie Dumnezeu? Minuni sunt si in bis NP dar nu pe baza minunilor ne bazam noi credinta. Ce inseamna la tine minune?
Cea mai mare minune e aceea ca Dumnezeu schimba un om pacatos intr-un om nou lucru care la voi ortodocsi e considerat ca ceva neimportant sau, mai rau, ca e facut de satana.
N-am zis ca cea mai mare minune nu e schimbarea omului pacatos. Am zis doar ca asta sse poate intampla si unui ateu, japonez, hindus, musulman, etc. Si chiar ca unele stari de bine le da chiar vrajmasul.
Uite, de exemplu cineva care ia droguri sau se imbata, nu-i asa ca un timp se simte foarte bine, in extaz? Inseamna ca omul ala a fost ajutat de Dumnezeu sau ca a primit har?
De asemenea, am facut o tehnica paranormala. Un timp cei ce faceau acea tehnica se simteau excelent, aveau tot felul de realizari. Putea sa dureze si toata viata. Sau cineva care face yoga.
Eu am scris de multe ori, e bine sa citit si alte scrieri, cu sfinti sau calugari imbunatatiti. Vrajmasul poate ajuta un om ca sa se roage mai mult, sa fie mai credincios. Se spune ca atunci cand un om incepe sa caute adevarul, sa se apropie de Dumnezeu, vrajmasul cauta sa-l abata cat de putin, atat cat poate. Normal ca unuia ca acesta nu-i poate da ispite sa faca pacate grele. Il abate sa se duca in alta adunare, doar ca sa nu se mantuiasca.
Nu doar o minune, ci mii de minuni au fost si sunt in ortodoxie. Doar cele mai cunoscute: Lumina de la Ierusalim, intoarcerea raului Iordan de Boboteaza, minunea de pe Muntele Taborului la Schimbarea la fata, etc. Apoi minuni facute de sfinti, care sunt atat de multe ca nici nu are rost sa scriu vreuna. ca scurt exemplu, lumina harului emanata de Par. Paisie Aghioritul, sau Sfantul Serafim de Sarov, aceeasi lumina ca cea de la Schimbarea la fata sau cea de pe fata lui Moise.
Reply With Quote