View Single Post
Vechi 18.11.2010, 10:06:51
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Totul se intampla cu voia sau cu ingaduinta lui Dumnezeu. Daca erau luminati de Dumnezeu, de harul lui, bineinteles ca nu isi paraseau credinta. Desigur, ei au ales.
Au fost luminati de Dumnezeu, lucru scos clar in evidenta de Hristos. Le-a fost incredintat Adevarul dar l-au parasit. Bisericii din Sardes ii spune nici mai mult nici mai putin ca e moarta.

Citat:
Iar eu v-am explicat ca fiecare oras care avea crestini era numit biserica. De exemplu biserica din Tomis, din Alexandria, etc. Asta si spuneam, ca erau independente din punct de vedere organizatoric, administrativ, la fel cum sunt bisericile ortodoxe ale diferitelor tari azi. Erau si sunt unite prin aceeasi invatatura de credinta.
Comparatia nu-si are loc, cum adica erau independente asa cum sunt BO ale diferitelor tari? Nu are nici o treaba una cu alta.
Nici un oras nu era numit biserica, asta de unde ai scos-o? Faptul ca era doar o biserica in orasul respectiv a dus la denumirea "bisericii din Efes" etc.
Tie ti se pare ca erau unite acele 7 biserici?Toate au primit Adevarul dar fiecare a luat-o pe un drum propriu care, cu 2 mici exceptii, era total gresit.Dupa cum vezi, dc citesti textul, unele imbracasera o invatatura diferita(balaam, nicolaiti etc), altele acceptasera curvia in mijlocul lor, alta isi parasise dragostea dintai si exemplele pot continua.

Citat:
Pentru ca e doar o singura Biserica, Iisus nu a lasat zeci de biserici, ci una. Cultul dvs. si altele sunt doar adunari omenesti pentru ca nu au har. Dovada ca nu au har este inexistenta minunilor de la Dumnezeu, asa cum au avut si au ortodocsii. Altfel e doar increderea pe cuvant, cultele spun ca si ele au har si sunt cu Dumnezeu. Dar dovezi nu pot da, doar ca spun si noi sa-i credem. Vine un chinez si spune ca el intelege intr-un fel Biblia, aduna niste adepti si spune ca a facut o biserica. El a facut grupul, dar dovada ca Dumnezeu e cu ei nu exista, doar cuvantul lui.
Tu se pare ca nu intelegi mai nimic din ce inseamna Biserica. Hristos spune clar "ascultati ce zice Duhul Bisericilor", sunt mai multe biserici nu doar una.
De unde stii tu ca bis NP nu au har? Ti-a spus tie Dumnezeu? Minuni sunt si in bis NP dar nu pe baza minunilor ne bazam noi credinta. Ce inseamna la tine minune?
Cea mai mare minune e aceea ca Dumnezeu schimba un om pacatos intr-un om nou lucru care la voi ortodocsi e considerat ca ceva neimportant sau, mai rau, ca e facut de satana.
Placa asta cu fiecare intelege ce vrea e cam veche, dc te uiti la postarile NP de aici de pe site vei vedea ca toti au aceeasi viziune cand vine vorba despre mantuire.

Citat:
Eu v-am raspuns chiar pe larg la intrebare. Pot fi bisericile din acele orase turcesti, ori pot fi bisericile foste ortodoxe desprinse de-a lungul veacurilor, sau pot fi unele biserici ortodoxe acum care or sa cada. Deci trei posibilitati, ca exact nu am de unde sa stiu.
Pai dc voi considerati ca sunteti biserica primara inseamna ca va regasiti in acele 7 biserici. Si de ce ar fi unele biserici ortodoxe acum care or sa cada?Daca,dupa cum spuneti, sunteti singura biserica adevarata, cum ar fi posibil sa cada o bis ortodoxa?Ca doar toate au aceeasi invatatura.
Reply With Quote