Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
Va pierdeti timpul incercand sa faceti p-aici lumea sa creada ca nu trebuie se se inchine la icoane/sfinti. Pt ca stim ca acei sfinti sunt vii si se roaga pt noi.
|
Eu nu consider pierdere de timp să scriu pe acest forum, cum nici Dumnezeu nu a considerat pierdere de timp să ne scrie cu mâna Sa proprie:
"
4. Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ!
5. Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam,
6. Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele." (
Ieșirea 20).
Unii consideră că Dumnezeu Și-a pierdut destul timpul cu noi românii și ne-a abandonat cu totul (în principal chiar din cauză că
ne-am făcut reprezentări, că
ne-am închinat înaintea lor și că
le-am făcut slujbe), eu totuși cred că Dumnezeu încă ne iubește și ne mai dă timp de pocăință [și] în această privință.
Citat:
Rugati-va unei icoane, unui sfant sa va dea raspunsuri. Rugati-va Maicii Domnului, va veni raspunsul fara dubiu, si repede, nu degeaba a fost numita "grabnic ajutatoare". Veti vedea, numai incercati...
|
Nu vă stă bine deloc în rolul ispititorului. Eu consider că măcar în privința poruncii a II-a am făcut oarece reforme în viața mea de credință. Măcar pentru binele urmașilor mei până la a 3-a și 4-a generație, i-am scos de sub blestemul neascultării de această poruncă divină.
Citat:
Samarineanul era...............azi l-am numi SECTANT, cum te numim pe dumneata.
|
Samariteanul acela din pildă (
Luca 10,30-35) a fost Hristos. El S-a coborât (
v.30) la noi oamenii deposedați, răniți și lăsați aproape morți (
v.30) de diavol, ne-a legat rănile (
v.34) prin rănile Lui fiind vindecați, a turnat (
v.34) peste noi Duhul Sfânt, a înzestrat Biserica cu darurile Lui lăsându-ne în grija ei până se va reîntoarce (
v.35) să ne dea răsplata. El- numit de conaționali sectant, neobedient Sfintei Tradiții-
paradosis (
Marc.7,5) vechi de 2.000 de ani, samaritean și posedat de diavolul (
Ioan 8,48) - ne spune în
Matei 25,40:
"... Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut."
Sunt[em] un prea mic și nevrednic frate al lui Iisus; numiți-mă în continuare sectant, posedat de diavol, hulitor al Sf.Tradiții, etc.; nu mie veți avea a-mi da socoteală când va veni El!