View Single Post
Vechi 18.11.2010, 01:03:23
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Prietene, textele la care faci referire vorbesc despre sfinții în viață.
care sfant in viata? sfintii sunt declarati sfinti dupa moarte. cap. 20 apocalipsa: 'sfintii se scoala la imparatia de mii de ani'. vorbim de 'rugacinile sfintilor' in timp ce slujeau printre noi si dupa duce ce s-au inaltat la cer. precum multi dintre sfintii insisi spuneau inainte de moarte 'va voi fi mai de folos dupa ce plec', iar apostolul Petru cand si-a vestit sfarsitul a spus ' ma voi sili ca si dupa plecarea mea sa va amintiti necontenit de acestea'. si Iisus din cer mijloceste pentru noi, si Avraam avea putere sa mijloceasca daca vroia precum a povestit si Iisus in pilda bagatului si saracului Lazar. asa si sfintii parinti mijlocesc pentru noi. iar Sfintei Marii i s-a inchinat si ingerul Gavriil la Bunavestire, si Elisabeta, mama lui Ioan Botezatorul, iar insasi Maica Sfanta a spus ca va fi fericita de toate neamurile.

'''Nici în Apocalipsa n-am găsit asta, nu crezi că e riscant pentru binele tău, al copiilor tăi, al nepoților tăi și al strănepoților tăi (Ieșirea 20,5) să te bazezi pe un "mi se pare"?'''

iar in pasajul de sus m-am bazat pe un 'mi se pare' pentru ca nu am dispus pe moment de timpul necesar pentru a studia intreaga apocalipsa, pana mai tarziu cand am si scris urmatorul mesaj. spre deosebire de tine, Dumnezeu nu m-a inzestrat cu calitatea de a memora o carte intreaga, ci dupa citire raman cu idei generale. prin urmare cand nu dispun de timpul necesar pentru a gasi citatele respective, imi exprim ideea principala cu care am ramas (ca sa nu-mi pierd ideile pe care vreau sa le expun pe moment) si revin eventual mai tarziu cu citatele. tocmai de aceea mentionez 'mi se pare', si nu 'sunt sigura'. iar de binele nepotilor si stranepotilor se va ingriji Dumnezeu, multumesc. caci nu noi suntem in masura sa decidem daca altul se manuieste sau nu.

de asemenea mai multe lamuriri si explicatii impreuna cu indicii din Biblie in legatura cu mijlocirile sfintilor, a Maicii Domnului si cinstirea incoanelor gasesti aici: http://logos.md/2009/12/09/despre-vi...rea-sfintilor/

Last edited by zsuleica; 18.11.2010 at 02:18:06.
Reply With Quote