View Single Post
Vechi 17.11.2010, 20:30:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul

Cand Isus a spus " luati si beti ... acesta este sangele meu, luati si mancati ... acesta este trupul meu ... si faceti aceste lucruri in amintirea mea ... " nu a lasata o anumita schema dupa care trebuie facuta aceasta impartasire si nu a spus ca numai anumite impartasanii sunt valabile si altele nu. Tot ce este in plus fata de aceasta porunca simpla, este pus de om ...

Marea problema pe care o aveti este ca va agitati foarte mult pentru forma ... si mai putin pentru fond. Uitati de fapt, singurul lucru esential: daca cineva sfinteste ceva, acela este Domnul Isus. El sfinteste vinul si in biserica dumneavoastra si in biserica noastra.

:-)
Isus Insusi a lasat schema, iar apostolii l-au urmat, cind, conform Faptelor Apostolilor "staruiau in fringerea piinii", sau conform scrisorii catre Corinteni a sf Apostol Pavel:"Painea pe care o frangem nu este, oare, impartasirea cu trupul lui Hristos?". Fringerea piinii din timpul Sf Liturghii nu este identica cu fringerea piinii atunci cind stau eu la masa. E adevarat, in timpul sfintei Liturghii insusi Isus coboara si el insusi e prezent acolo. Sa ne amintim ca Duhul Sfint nu a coborit asupra tuturor oamenilor ci numai asupra unora. Tot in scrisoarea sf apostol Pavel catre Timotei, acesta spune ca l-a uns preot prin punerea miinilor (lucru pe care voi nu il recunoasteti). Deci, daca eu stau la masa si fring o piine, nu inseamna ca aceasta se va transforma in Trupul lui Isus. Daca un preot insa, face acest lucru in cadrul Sf. Liturghii, aceasta piine se va transforma, in mod tainic, in Trupul lui Isus. Pentru ca acel preot are acea putere.
Din pacate Isus nu sfinteste vinul in biserica voastra, pentru ca preotii vostri au venit de nicaieri. Intre un preot de-al vostru si un credincios nu e nici o diferenta. Daca Isus le-a dat apostolilor aceste puteri ("ceea ce veti lega pe pamint va fi legat si in cer, iar ceea ce veti deslega pe pamint va fi deslegat si in cer"), daca Duhul Sfint s-a coborit numai asupra UNOR persoane, insemana ca exista o difernta intre oamenii. Apostolii au primit haruri speciale, iar apostolii le-au transmis mai departe, prin punerea miinilor, exact cum scrie in biblie, preotilor de astazi. Sa nu uitam ca in scrisorile sfintului apostol Pavel este scris ca, chiar de atunci, unii, pentru cistig (zeciuiala pe care nici o secta nu uita sa o ia), s-au indepartat de adevarata credinta. Sa nu uitam ca, tot in scrisoarea sf apostol Pavel catre Timotei e scris cum intra unii in casele oamenilor si amagesc oamenii, in special femeile. Astia sint negru pe alb- sectantii. Imi pare rau pentru voi; ma rog ca indurarea lui Isus ce fara margini sa coboare si asupra noastra, a pacatosilor care il cunoastem si care gresim atit de mult si si asupra voastra, a celor care staruiti in ratacire si nu doriti sa beneficiati de un suflet curat si frumos, prin spovada si apoi impartasania cu Trupul si Singele Domnului nostru Isus Hristos.
Reply With Quote