View Single Post
Vechi 17.11.2010, 18:47:11
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Cand Isus a spus " luati si beti ... acesta este sangele meu, luati si mancati ... acesta este trupul meu ... si faceti aceste lucruri in amintirea mea ... " nu a lasata o anumita schema dupa care trebuie facuta aceasta impartasire si nu a spus ca numai anumite impartasanii sunt valabile si altele nu. Tot ce este in plus fata de aceasta porunca simpla, este pus de om ...

Marea problema pe care o aveti este ca va agitati foarte mult pentru forma ... si mai putin pentru fond. Uitati de fapt, singurul lucru esential: daca cineva sfinteste ceva, acela este Domnul Isus. El sfinteste vinul si in biserica dumneavoastra si in biserica noastra.
Astea sunt niște afirmații false urmare a unor interpretări eretice ale Sfintei Scripturi. Din nefericire unii doar se pretind a fi "biserici" și pentru a avea o aparență cât mai mare de biserică atunci și-au făcut și propria lor cină a Domnului care nu este Euharistia Bisericii lui Hristos ci este un ritual omenesc care practic plagiază adevărata Euharistie. Așa-zisa cină a Domnului a cultelor neoprotestante este eretică atât în doctrina de credință cât și în practică. Prin urmare să pretinzi o identitate între Euharistia Bisericii și ritualul omenesc al cinei neoprotestanților este mai mult decât o aberație, este fie produsul unei ignoranțe crase, caz în care autoritatea acelei pretenții este zero, sau este fie o înșelătorie satanică, adică tot un caz în care autoritatea unei asemenea păreri omenești bazate pe interpretarea eretică a Scripturii referitoare la Euharistie este tot egală cu zero.
Reply With Quote