View Single Post
Vechi 17.11.2010, 18:17:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
Nu li s-a luat credinta dreapta, singuri au parasit-o. Zona respectiva a ajuns musulmana datorita faptului ca Asia mica a fost cucerita de turci care erau musulmani.
Totul se intampla cu voia sau cu ingaduinta lui Dumnezeu. Daca erau luminati de Dumnezeu, de harul lui, bineinteles ca nu isi paraseau credinta. Desigur, ei au ales.
Citat:
Eu nu ma refer la organizare. Hristos nu se adreseaza unui episcop ci ingerului fiecarei biserici ceea ce arata clar ca fiecare biserica era independenta, din punct de vedere organizatoric, de celelalte si ca toate erau subordonate lui Hristos.
Iar eu v-am explicat ca fiecare oras care avea crestini era numit biserica. De exemplu biserica din Tomis, din Alexandria, etc. Asta si spuneam, ca erau independente din punct de vedere organizatoric, administrativ, la fel cum sunt bisericile ortodoxe ale diferitelor tari azi. Erau si sunt unite prin aceeasi invatatura de credinta.
Citat:
De unde stii tu ca NP nu sunt biserica? Pe ce criterii?Ca nu au fost de la inceput?
Bisericile din apocalipsa au fost de la inceput si uite ca au disparut toate. Dupa cum vezi faptul ca esti la inceput nu te face infailibil lucru care se poate observa f usor din istorie.
Atunci de unde ideea ca NP sunt eretici doar pt simplu fapt ca au aparut mai tarziu?
Pentru ca e doar o singura Biserica, Iisus nu a lasat zeci de biserici, ci una. Cultul dvs. si altele sunt doar adunari omenesti pentru ca nu au har. Dovada ca nu au har este inexistenta minunilor de la Dumnezeu, asa cum au avut si au ortodocsii. Altfel e doar increderea pe cuvant, cultele spun ca si ele au har si sunt cu Dumnezeu. Dar dovezi nu pot da, doar ca spun si noi sa-i credem. Vine un chinez si spune ca el intelege intr-un fel Biblia, aduna niste adepti si spune ca a facut o biserica. El a facut grupul, dar dovada ca Dumnezeu e cu ei nu exista, doar cuvantul lui.
Citat:
Si tot nu mi-ai raspuns la intrebare, ti se pare ca bisericile din apocalipsa erau ortodoxe?
Eu v-am raspuns chiar pe larg la intrebare. Pot fi bisericile din acele orase turcesti, ori pot fi bisericile foste ortodoxe desprinse de-a lungul veacurilor, sau pot fi unele biserici ortodoxe acum care or sa cada. Deci trei posibilitati, ca exact nu am de unde sa stiu.
Reply With Quote