View Single Post
Vechi 16.11.2010, 22:10:34
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Spre deosebire de el, eu cunosc adevarul, si de aceea il pot ierta ... Eu cred ca oamenilor ar trebui sa li se vorbeasca mai mult de dragostea lui Hristos si mai putin despre regulile omenesti ... Este foarte asemanatoare viata spirituala de azi cu cea de pe vremea fariseilor, cand evreii credinciosi erau mai mult supusi regulilor templului si poruncilor fariseilor, decat poruncilor lui Dumnezeu.
De fapt adevărul este că dumneata nu cunoști adevărul, ci cunoști doar o propagandă pentru îndoctrinare sectară, și da aici ai dreptate aceste aberații sectante neoprotestante chiar sunt niște învățături omenești care sunt departe de adevărul lui Hristos. Tocmai Sfânta Euharistie este o învățătură fundamentală dumnezeiască, pe când panarama și parodia sectantă neoprotestantă nu este altceva decât o învățătură omenească inventată de niște căpcăuni strămoși de protestanți după cel puțin 1000 de ani de existență a Bisericii lui Hristos.

Citat:
Pacea si linistea din sufletul si din viata unui om nu pot fi date decat de Isus ... de nimeni si nimic altceva. Si inima celor ca doctorul de pe acest forum, are nevoie de iubirea si vindecarea pe care doar Isus i-o poate aduce si nici un altul dintre toate fetele luminate pe care le-a numit ...
Păi tocmai aceasta spune Biserica lui Hristos Ortodoxă de aproape 2000 de ani !!! Dealtfel după cum susține cuvântul lui Iisus Hristos relatat și în evanghelii, și după cum susține toată teologia patristică și cea post-patristică în Sfânta Euharsitie Cel Care Se dăruiește este Hristos Iisus !! Hristos Se dă cu trupul și cu sângele Său, cu dumnezeirea Lui, pentru că prin trupul și sângele Său euharistice Cel Care ni Se dă pentru a ne împărtăși și a ne uni cu El este Însuși Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Învierea și Viața [Ioan 11:25]. De fapt toate fețele luminate și sfinte sunt luminate tocmai pentru că au fost luminate de Lumina lumii, de Iisus Hristos, iar aceste fețe luminate nu au susținut vreodată altceva decât Însuși Hristos ne-a învățat, și anume că în Sfânta Euharistie ni Se dă spre împărtășire trupul și sângele euharistic ale lui Hristos, iar prin ele Însuși Hristos, Domnul și Dumnezeul nostru !! Dacă dumneata îmi poți demonstra că Biserica a susținut altceva, adică ar fi susținut vreodată că cel care se dăruiește în Euharistie spre cuminecare și comuniune ar fi vreo față luminată oarecare a Bisericii și nu Însuși Fiul lui Dumnezeu, atunci s-ar putea să mă pui pe gânduri. Încă o dată și repet sfinții și părinții Bisericii nu s-au propovăduit pe ei, ci pe Dumnezeu în Treime, iar Euharistia ca împărtășire de Hristos, care este atât Adevărul, cât și Iubirea, atât Viața cât și Învierea, și deci nu ca împărtășire de altceva sau de altcineva.
Reply With Quote