View Single Post
Vechi 16.11.2010, 14:28:56
zsuleica zsuleica is offline
Member

Data înregistrării: 12.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nici evreii din pustie nu s-au închinat materialului din care era făcut vițelul de aur, ci Celui ce i-a scos din Egipt (Ieșirea 32,4), iar Acesta nu era altul decât Domnul Dumnezeu - toți evreii fiind martori oculari la măreața eliberare operată de El. Nu degeaba a interzis Dumnezeu prin porunca a II-a reprezentarea Lui și închinarea la aceste reprezentări. Același lucru îl poruncește și astăzi: nu-ți fă reprezentări și nu te închina la ele!

Vă contraziceți singură, spunând "efectiv" și admițând niște intermediari în procesul închinării (icoane, sfinți, moaște), ba mai și contraziceți Scriptura și pe Iisus care zice:

"Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr." (Ioan 4,24)

Dumnezeu este Duh nu materie, iar închinarea trebuie să I se aducă în duh, nu în obiecte.

Eu am observat, dar se pare că dumneata n-ai observat poziția Sfintelor Scripturi vis a vis de închinarea la/prin sfinți și îngeri. Este o lipsă de respect față de Dumnezeu să I te adresezi prin intermediul altcuiva (plus că sfinții respectivi nu sunt de față, fiind morți) ca și cum am avea nevoie de "pile" și proptele.
singurul la care NE INCHINAM trebuie sa fie Dumnezeu. dar cand ne-a spus Iisus ca este interzis sa CEREM AJUTORUL sfintilor sau a Maicii Domnului la rugaciune? nu ne inchinam sfintilor ci pe langa rugaciunile directe lui Dumnezeu, unii credinciosi ii roaga pe sfinti si pe Miaca Domnului sa se roage pentru ei. nici macar noua mirenilor nu ne este interzis sa ne rugam pentru aproapele, ba dimpotriva. Cu atat mai mult se roaga sfintii si Maica Domnului pentru noi. ei nu sunt morti, precum scrie si in Evanghelii. sufletele lor se afla la Dumnezeu si se roaga pentru noi. mi se pare ca si in Apocalipsa am citit despre aceasta.

Last edited by zsuleica; 16.11.2010 at 14:32:21.
Reply With Quote