View Single Post
Vechi 15.11.2010, 17:43:15
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Va salut.

Ce credeti voi? E o profanare atunci cand bisericile hotarasc sa inconjoare o Icoana, o Cruce sau un altar intreg cu luminite?

Am vazut asta la o biserica la care merg mai nou, ca au la Sfanta Cruce de sus si cea de la altar inconjurata de luminite, la fel si icoana Maicii Domnului.

Se aprind luminitele cand incepe slujba si se sting cand se incheie. Mie mi se pare cel putin ciudat un asemenea lucru, insa nu stiu daca este o profanare sau nu.

Voi ce credeti ?

PS: Mie personal imi displace un asemenea gest din partea lor. Cine stie, poate le folosesc pentru a "ilumina" atmosfera mai mult, insa cu totii stim ca Lumina adevarata nu e cea vazuta.
Nu cred ca e chiar o profanare. Am vazut, insa, altceva care s-ar putea sa constituie o profanare. Am vazut icoane ortodoxe in care Iisus Hristos sau unii sfinti ne fac cu mana dreapta semnul de mai jos. Mi s-a facut parul maciuca atunci cand am gasit semnificatia acestuia. Este un simbol masonic. Multe biserici au fost repictate si, in locul icoanei in care Iisus aparea ca imparat, apare acum cineva care face cu mana dreapta semnul urmator:

Urecheată Dumnezeu Reprezintă coarne zeul de vrăjitorie.

[SIZE=2][COLOR=#ff0000]Pan sau Cernunnos.[/COLOR][/SIZE]

Notă degetul mare sub degetele și administrat de către mâna dreaptă.
Reply With Quote