Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
daca in tot ce am postat nu ati retinut ce e mantuirea si cum sa o obtinem atunci inseamna ca ori nu ati citit cu atentie ori nu ati citit tot ori nu vreti sa recunoasteti ca aceasta este calea spre mantuire cea expusa atat de frumos si clar de Sfantul Teofan Zavoratul.
|
Un simplu "nu stiu" ar fi fost suficient. Merci oricum.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Draga Doriana, cred ca prin mantuire inteleg toate cultele ce isi zic crestine acelasi lucru: dobandirea vietii vesnice alaturi de Dumnezeu. .
|
Da, Catalin, cam aceasta ar fi definitia; de fapt o parte din ea. In timp ce cautam incoace si incolo parerea BO despre mantuire, cineva mi-a dat un lunk foarte util, unde este explicat in cateva randuri tot ce doream eu sa stiu despre mantuire:
http://www.credo.ro/catehism2.php?q=4
Deci:
" Mantuirea este slobozirea din robia pacatului si a mortii precum si dobandirea vietii celei vesnice, in unire cu Dumnezeu. Mantuirea ne-a fost facuta cu putinta de Dumnezeu prin Intruparea, Jertfa si Invierea Fiulul Sau, Domnul nostru Iisus Hristos, care a venit in lume "pentru noi si pentru a noastra mantuire". Adica, Mantuitorul nostru Iisus Hristos prin lucrarea Sa de mantuire a deschis pentru oameni portile imparatiei cerurilor, care erau incuiate dupa caderea in pacat. El da putinta tuturor care voiesc sa-L urmeze, in Biserica Sa, sa intre in acea Imparatie sau viata vesnica."
Minunata si perfecta definitie!