View Single Post
Vechi 11.11.2010, 17:32:08
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 268.Reacții la postarea„Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului

268. Reacții la articolul „ Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului” (I)

Pe Forumul Creștin Ortodox au apărut o serie de reacții dezarticulate la articolul precedent (267. Pucioșii se împotrivesc zidirii Catedralei Mântuirii Neamului), prin care un oarecare acolit pucios, care se semnează Vsovi, își manifestă neîncrederea că pucioșii s-ar fi gândit să ia în vizor Catedrala (despre care se știe că nici măcar n-a început să se construiască) în predica lor defăimătoare la adresa BOR. Vom face în continuare câteva comentarii referitoare la postarea lui.

Citat din postarea semnată Vsovi:

Și dacă e Catedrala inclusă în această listă de ce nu ai dat alte exemple? De ce te-ai oprit fix la Catedrala Mântuirii Neamului? O bombă de presă, ceva scandal, ce urmărești?... ce mai păcăleală... joc de păcălici.”

Comentariu:

Dacă ar fi citit mai atent, Vsovi ar fi observat că pucioșii au ce au cu “mai marii din biserici” , adică aceia care cârmuiesc Biserica: episcopii, în frunte cu Patriarhul. Ei trebuie opriți să mai zidească biserici de zid; lor trebuie să li se smulgă cârma din mână. Este așadar aici un fel de proclamație la o “lovitură de biserică” , adică ceva similar cu lovitura de stat. Ei se roagă la “Dumnezeul” lor cel închipuit, așa: “...Doamne! O, oprește-i pe mai-marii din biserici și nu-i lăsa să mai facă zidiri în numele Tău fără ca Tu să le spui să facă! Ia-le cârma din mână și cârmuiește-i Tu și pe ei “. Pucioșii tânjesc de mult ca să preia puterea bisericească în stat, de prin anii 1990-1993, când conspirau cu febrilitate la răsturnarea orânduirii de stat, reintroducerea monarhiei și reînscăunarea pe tron a regelui Mihai al II-lea, convinși că monarhul îi va răsplăti pe contrarevoluționarii lideri pucioși cu dregătoria de sfetnici regali. Ei visau la un soi de “teocrație”, în care ei să cârmuiască în numele lui Dumnezeu, alături de rege și chiar peste el, căci “sfaturile” lor de sfetnici regali ar fi fost prezentate ca porunci venite din cer, indiscutabile și imuabile.

Iar dacă ne gândim bine, SINGURA biserică aflată acum în preocuparea Patriarhului și a Sinodului de episcopi este Catedrala Mântuirii Neamului. Restul, dacă mai sunt și alte biserici aflate în construcție pe undeva, nu intră în preocuparea “mai-marilor “ bisericii, ci a celor mai mici: antreprenori, enoriași, preoți, credincioși cucernici care vor să contribuie și ei la ctitoriile de cartier.

De altfel, odată deschis acest subiect, el va reveni negreșit în predicile viitoare ale pucioșilor, pentru că așa le stă lor în obicei: să bată fierul cât e cald. Pe măsură ce Catedrala va începe să se înalțe, ei vor lătra tot mai tare împotriva ei. Dar câinii latră, ursul merge. Și nu mor caii când vor câinii. Iar revenirile pucioșilor vor fi în mod indiscutabil mai limpezi și mai pe față spuse, mai la obiect, așa că atunci va fi mult mai simplu de lămurit chestiunea.

Alt citat din postarea semnată Vsovi:

“Și se vede că le scoți din context tot mai bine ticluite ca să provoci panică... în mintea mea, aia mai săracă; păi e vorba de zidiri de biserici, de zidiri... accentul și sensul punându-se că nu zidirea zidurilor e așa de importantă ci aia duhovnicească, adică trăirea poruncii sfințeniei în popor... frățieTatea și prietenia în Domnul...”

Comentariu:

Raționamentul făcut aici este fals, vicios și tendențios. Vsovi afirmă că “accentul nu se pune pe zidirea zidurilor”; adică, “să mai și zidim biserici de zid, dar să nu ne preocupe asta în principal, ci mai ales zidirea duhovnicească”. Or, pucioșii spun limpede: să nu se mai zidească nici o biserică de zid (cu o singură excepție: atunci când Liderii Pucioși vor spune ei unde, cum și când trebuie să se zidească), iar în cele existente să se facă “curățenie” (cităm) “...curăță fărădelegea din biserici și din locașurile numite așa...”

Iar dacă Vsovi știe și recunoaște singur că mintea–i este ceva mai sărăcuță, de ce se bagă el în chestiuni care-l depășesc? Vorba ceea:

Dacă mintea-ți slabă, tâmplele-ți apasă
Altuia mai vrednic, replica i-o lasă...

Alt citat din postarea semnată Vsovi:

Deci în Cuvânt se spune să nu se mai pună mereu bârna de la căruță înaintea boilor, ci să se zidească cum se cuvine dacă folosești căruța pe care ar fi trebuit s-o ffi făcut iarna și vara sanie deci e vorba de a nu veni omul tot mereu la lucru cu luăogica lui aia bouleiană... în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Lui Dumnezeu... că dacă nu, atunci o să ajungem să construim cu toții numai ziduri, că numai avem ce altceva fiindcă toți oamenii au plecat la cules de căpșuni sau de citrice sau la zidit ei tot felul de zidării, că dacă așa au fost învățați să zidească, iată au plecat cu toții la zidit de zid -uri... și au ajuns și la partea a treia... și așa mai departe.”

Comentariu:

Vsovi confirmă ce s-a spus mai înainte: Orice zidire de biserică va trebui făcută de acum încolo doar prin mâinile sau cu aprobările date de pucioși în numele lui Dumnezeu. Parafrazând spusele lui Vsovi, rezultă că omul nu trebuie să se mai implice “în materie de zidiri și de zidărie ci mai bine să lase din meșteșug mai mult pe Dumnezeu, în mâna Dumnezeului Pucios”. Adică, să nu mai zidească mâinile omului, ca să ridice zidiri de biserici, ci să zidească mâinile Dumnezeului Pucios. Dar cine sunt “mâinile” Dumnezeului Pucios, prin care el face și desface toate pe pământ?

Ca să ne lămurim, cel mai bine ar fi să vedem ce scrie chiar în cartea lor cea “sfântă”, intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”. La început, liderii pucioși pretind că duhul Verginicăi din ceruri îi consideră pe ei ca fiind “mâinile și picioarele sale”, prin care ea continuă să lucreze pe pământ, deși cu trupul este de mult sub pământ, iar cu duhul în cer, de unde aduce mereu “cuvinte” în numele lui Dumnezeu:

“Voi sunteți iubiții mei, sunteți mâinile și picioarele mele, sunteți glasul și răsunetul meu, sunteți împărțitorii cuvintelor mele.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19-10-1990)

Prin anii ’90 liderii pucioși cochetau cu ideea că ei se identifică mental și spiritual cu spiritul Verginicăi, decedată în urmă cu 10 ani, în timp ce fizic se identifică doar prin mâinile și picioarele ei:

“V-am spus că fără voi nu pot aduce nimic de la cer. V-am spus că voi sunteți mâinile și picioarele mele, că sunteți glasul și răsunetul meu. V-am spus că sunt în voi, și voi în mine.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22-10-1990)

În această calitate, de “mâini și picioare al Verginicăi” , liderii pucioși purced la zidirea primei lor biserici de zid, pe care o numesc “Templu” și o lucrează cu inima și mâinile și puterea și dragostea și timpul”:

“Binecuvântați să fiți voi, care veți lucra acest sfânt lăcaș. Binecuvântate să vă fie inima și mâinile și puterea și dragostea și timpul, căci pun timpul sub supunerea voastră, și vom ieși cu grabă deasupra tuturor puterilor de pe pământ, vom ieși prin acest început nou, rostit prin poruncă dumnezeiască.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 22-7-1991)

Last edited by mariamargareta; 11.11.2010 at 17:37:31.