Citat:
În prealabil postat de macsim
Dumnezeu uraste pacatul, dar il iubeste pe pacatos. Adica pe mine. Si pe tine. Si pe fiecare. Pentru ca toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava lui Dumnezeu, cum spune in Romani.
Diavolul poate distruge un suflet. Un om poate suferi atat de multa respingere din partea celor din jur, atat de multe abuzuri, incat sa nu mai ramana nimic intreg din sufletul sau. Din demnitatea sa de om. Foarte des, cand ma plimb pe strada, vad oameni tristi, cumplit de tristi, obositi, incruntati ... Atat de multe minti care sunt obisnuite sa asculte vocea distrugatoare a diavolului. Si eu am fost acolo.
|
Adevarat. Un om poate suferi multa respingere din partea celor din jur, multe abuzuri, dar doar de el depinde ca sufletul sa ramana intreg si curat.
Ca asa cum spunea chiar Avva Antonie, cei rai iti pot face mult rau trupului tau dar la suflet nu ajunde decat daca tu il lasi. Sufletul este acolo in tine, si poti sa il pastrezi curat prin smerenie si rugaciune.
Trupul este nimic, tarana desarta, sufletul e totul.
omul trist , incruntat, obosit, este omul care a uitat aceasta arma de pret pe care o are: smerenia si rugaciunea. acest om priveste prea des la cei din jur, si vede prea multe diferente, si se incrunta, si oboseste, si se intristeaza. Ar trebui sa se uite in el , in sufletul lui, si sa puna mana pe arma smerenie si arma rugaciune si dintr-o data se va insenina, dintr-o data se va veseli si dintr-o data se va odihni.