Citat:
În prealabil postat de macsim
"Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca." - Ioan 10. Cam asta face diavolul cu sufletele noastre.
Cea mai mare arma a sa este minciuna. Se pricepe de minune sa ne strecoare in minte minciuni despre cine suntem, despre valoarea noastra, despre mantuirea noastra, despre sfintenia noastra ...
Eu cred ca una dintre minciunile lui preferate are legatura cu smerenia. A fi smerit nu inseamna a te anula ca om, a te considera nedemn de a umbla in doua picioare, a te respinge, a nu te accepta ... Isus nu a murit pentru ca noi sa ne taram de colo-colo si sa consideram ca nu avem nici o valoare. El a murit pentru ca slava Tatalui sa fie aratata si pentru ca noi, fiecare dintre noi, suntem pretiosi pentru El. De aceea ne vrea acolo, langa El.
A fi smerit inseamna a sti exact cine esti in Hristos si a-ti recunoaste dependenta de El. Nu inseamna a umbla cu fruntea plecata si ochii in tarana, asa cum ne explica diavolul adesea, ci a umbla cu fruntea ridicata si cu ochii atintiti catre Domnul, constienti fiind de iubirea Lui pentru noi si recunoscatori pentru jertfa facuta.
|
Cea mai mare arma a diavolului este minciuna, adevarat.
Dar atunci cand minciuna devine adevar si adevarul minciuna, aceasta este arma armelor.
Copilul se naste si vede deasupra ochilor cerul albastru si curat. Creste mare privind cerul curat si apoi vine cineva si ii spune: cerul e cenusiu nu mai e curat.
Copilul este omenirea care s-a crestinat dupa Hristos si care a stiut calea, 1000 ani. Cineva sunt sectele care au aparut ca ciupercile dupa ploaie de 1000 ani incoace sa ne faca pe noi crestinii sa credem ca cerul nu mai e curat. Dar ele uita ca nu pot sa ascunda sub cearceaf (scuzati cuvantul dar nu vad altul potrivit pentru ceea ce fac sectarii) 1000 ani de istorie, 1000 de ani de crestinatate.
``Eu cred ca una dintre minciunile lui (diavolului) preferate are legatura cu smerenia.``
Adevarat si aici. Doar numai diavolul putea sa va strecoare in minte un alt sens al smereniei.
smerenie = atitudine umila, respectoasa, plina de iubire si intelegere, plina de buna-vointa. As adauga: blanzi, plang, milostivi, curati cu inima, prigoniti pentru dreptate (datorita smereniei nu reactioneaza), facatori de pace.
Matei Cap.5:
1. Văzând mulțimile, Iisus S-a suit în munte, și așezându-se, ucenicii Lui au venit la El.
2. Și deschizându-și gura, îi învăța zicând:
3. Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.
4. Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.
5. Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.
6. Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.
7. Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui.
8. Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
9. Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
10. Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.
12. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi.
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
Iata suprematia smereniei : sa nu te impotrivesti celui rau si sa intorci obrazul stang cand esti lovit peste cel drept.
Atunci cand privirea iti e in sus, cum sugerati dvs, atunci esti mandru, sfidator si plin de sine si atunci, fara sa vrei, devii palmuitorul pentru omul milos, bland si facator de pace, pentru omul smerit.
Ati stricat domnule sensul cuvantului smerenie si fara sa vreau imi vine in minte:
19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în împărăția cerurilor.
Pentru ca asa cum spune Hristos in fericiri, porunca lui este sa fim curati cu inima, milostivi, blanzi, facatori de pace, deci SMERITI.