Citat:
În prealabil postat de anatolie
"Diavolul nu năzuiește, el vrea să le distrugă. "
Dupa parearea mea este gresit. Diavolul nu poate sa distruga sufletul. Sufletul e vesnic. Diavolului ii este ciuda ca omul ii ia locul in Cer. Din aceasta cauza nu ne lasa in pace. Diavolul nu poate face absolut nimic cu sufletele noastre.
|
"Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca." - Ioan 10. Cam asta face diavolul cu sufletele noastre.
Cea mai mare arma a sa este minciuna. Se pricepe de minune sa ne strecoare in minte minciuni despre cine suntem, despre valoarea noastra, despre mantuirea noastra, despre sfintenia noastra ...
Eu cred ca una dintre minciunile lui preferate are legatura cu smerenia. A fi smerit nu inseamna a te anula ca om, a te considera nedemn de a umbla in doua picioare, a te respinge, a nu te accepta ... Isus nu a murit pentru ca noi sa ne taram de colo-colo si sa consideram ca nu avem nici o valoare. El a murit pentru ca slava Tatalui sa fie aratata si pentru ca noi, fiecare dintre noi, suntem pretiosi pentru El. De aceea ne vrea acolo, langa El.
A fi smerit inseamna a sti exact cine esti in Hristos si a-ti recunoaste dependenta de El. Nu inseamna a umbla cu fruntea plecata si ochii in tarana, asa cum ne explica diavolul adesea, ci a umbla cu fruntea ridicata si cu ochii atintiti catre Domnul, constienti fiind de iubirea Lui pentru noi si recunoscatori pentru jertfa facuta.
Dumnezeu uraste pacatul, dar il iubeste pe pacatos. Adica pe mine. Si pe tine. Si pe fiecare. Pentru ca toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava lui Dumnezeu, cum spune in Romani.
Diavolul poate distruge un suflet. Un om poate suferi atat de multa respingere din partea celor din jur, atat de multe abuzuri, incat sa nu mai ramana nimic intreg din sufletul sau. Din demnitatea sa de om. Foarte des, cand ma plimb pe strada, vad oameni tristi, cumplit de tristi, obositi, incruntati ... Atat de multe minti care sunt obisnuite sa asculte vocea distrugatoare a diavolului. Si eu am fost acolo.
Spune Domnul ca adevarul ne va elibera. Si asa este. Oamenii cu privirea senina, cu bucurie in inima lor, indiferent de cat de grele sunt zilele prin care trec, sunt cei care IL cunosc pe Dumnezeu... cei care stiu ca nu sunt singuri in incercarile prin care trec ... Cand Il cunosti pe Domnul, cand stii cine esti in El, diavolul nu mai are nici o putere asupra ta... pentru ca sti adevarul.