Citat:
În prealabil postat de gmariusg
Eu am un duhovnic la care ma spovedesc, care pentru mine este un om foarte destept si intelept. La ultima spovedanie, am marturisit un pacat foarte mare si m-a lasat sa ma impartasesc.
|
Depinde de păcat dar și când ai făcut păcatul. Mai puțin vei fi mustrat dacă ai săvârșit un păcat fără să știi că este păcat decât dacă l-ai săvârșit cunoscând gravitatea lui.
Spre exemplu, dacă un creștin desfrânează acesta va primi un canon mai greu decât cel ce a făcut păcatul în perioada lui de rătăcire sufletească pentru că primul l-a săvârșit în deplină cunoștință de cauză, știind că ar trebui mai degrabă să se lupte cu ispitele, pe când cel din urmă încă nu are conștiința trezită pentru a vedea în totalitatea greșeala lui.
Dacă totuși duhovnicul ți se pare prea blând pentru tine, încearcă să vorbești cu el să îți dea un canon mai greu sau să fie mai aspru cu tine. Dacă vezi că urcușul tău este din ce în ce mai greu și nu te poți desăvârși cu actualul duhovnic, poți în cel mai rău caz să îți găsești altul. Dar asta numai și numai în cazul în care simți că trebuie mai mult și că te-ai poticnit.
Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Last edited by colaps; 08.11.2010 at 21:26:58.
|