View Single Post
Vechi 07.11.2010, 21:41:48
dorinastoica14
Guest

Implicit Duminica nu trebuie să îngenunchem la Sfânta Liturghie!

Răsfoind articolele din ziarul LUMINA al BOR am dat peste un articol intitulat astfel și scris de Lucian Fărcoșin.
În articol ni se spune că în conformitate cu Hotarârea Sinodului IV egumenic în zilele de duminică nu se îngenunchiază nici la biserica dar nici acasă la rugăciune.
Iată un fragment din acest articol:
"Oprirea îngenuncherii în zilele de duminică are o profundă semnificație teologică.Astfel duminica nu se îngenunchiază pentru că Mântuitorul prin jertfa Sa de pe Cruce și prin învierea Sa din morți în ziua duminicii ne-a răscumpărat din blestemul neascultării primilor oameni adică din moartea cea veșnică.
...
Duminica nu îgenunchem nu pentru că suntem vrednici,ci pentru că Hristos înviind din morți în această zi ne reașează ca cetățeni ai Împărăției Cerurilor"

Nu am știut aceasta deși când am mers duminica în marile orașe la biserică am văzut credincioșii majoritatea ca stăteau în picioare și la Sfânta Evanghelie și la Crez și la Tatăl nostru.
La noi dacă în astfel de momente cineva stă în picioare toți se uită mirați la persoana respectivă care are toate șansele să fie și certată de vreo batrânică "râvnitoare"
Reply With Quote