View Single Post
Vechi 07.11.2010, 07:44:31
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 265.Cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim–Pucioasa” superlativul absolut

265. CEL...CEA... MAI MARE - sau cum bagatelizează sectanții de la “Noul Ierusalim – Pucioasa” până și superlativul absolut (XIII)

*
Cea mai mare slavă este “umilința de duh:

“Nu este slavă mai mare ca umilința de duh.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-1-2005)

Cea mai mare slavă este “un popor credincios și unit sub brațul Domnului:

“...fiindcă un popor credincios și unit sub brațul Domnului e [...] cea mai mare slavă a omului pe pământ, fiule. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-8-2007

*
Cel mai mare moștenitor este “copilul care ascultă de tatăl său și de mama sa:

“Cel mai mare moștenitor este copilul, o, fiilor [...]. Cel mai mare moștenitor este copilul, este cel ce ascultă de tatăl său și de mama sa.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-01-2003)

Cel mai mare moștenitor este “omul care ascultă de Ziditorul său:

“... cel mai mare moștenitor este cel ce ascultă de Tatăl său, de Făcătorul său.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 7-01-2003)

*
Cel mai mare învățător este copilul:

O, poporul Meu, cel mai mare învățător pentru viață este copilul, pe lângă care se strâng cu toată iubirea și tata și mama și frații și rudele lui și toți cei ce-l văd pe el copil frumos și scump...(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 4-12-2004)

Cel mai mare învățător este “cel ce iubește ca Domnul”:

“Cel ce iubește ca Domnul, acela este cel mai mare învățat și cel mai mare învățător de la care ia învățătură cei ce iubesc să învețe. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 28-04-2006)

*
Cel mai mare om este “ucenicul Domnului”; cel mai mare ucenic este “ucenicul-prooroc”:

“Nu este mai mare între oameni ca și ucenicul care este al Meu și care vorbește cuvântul lui Dumnezeu după înțelepciunea lui Dumnezeu, după planul lucrărilor lui Dumnezeu peste pământ. [...] Nu este nimeni mai mare între oameni și între ucenici cu viața din cer ca și ucenicul care are în el descoperirea lui Dumnezeu peste oameni.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 26-6-2005)

Cel mai mare om este cel “care face viață dulce pentru Dumnezeu înăuntrul lui”:

“...și nu este om mai mare ca acela care face viață dulce pentru Dumnezeu înăuntrul lui, și apoi în afara lui, semănând din ea pentru viață în oameni. (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 20-1-2007)

Cel mai mare om este cel “ce crede în Dumnezeu cu toată ființa sa”:

“Nu este om mai mare pe pământ între oameni ca și cel ce crede în Mine cu toată ființa sa, cu toată lucrarea sa, dovedindu-se el așa.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-6-2009)

Cel mai mare om este cel “care iartă totul, iar lui nu-și iartă nimic”:

“...dar cel ce iartă totul, iar lui nu-și iartă nimic, acela este cel mai mare între oameni și pentru oameni,... (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 2-8-2009)

Cel mai mare om de pe pământ este considerat de către pucioși a fi arhiereul Irineu Bistrițeanul, pe care ei îl flutură ca pe un stindard zdrențuit, pretinzând că este principalul lor “martor” (deși arhiereul Irineu s-a dezis în mod repetat și categoric de înșelătoriile lor meșteșugite, cărora și el le căzuse victimă la început):

“Dar n-am luat Eu martor dintre voi ca să vă întind punte și ca să Mă găsiți aici, chemând pe om spre viață? O, de ce ați lucrat voi de l-ați făcut și pe acela ca și pe voi, apoi? Eu l-am făcut cel mai mare dintre voi, și așa este și acum, căci ceea ce i-am dat, i-am dat, și are. Numai că voi v-ați purtat cu el așa cum s-au purtat mai-marii iudeilor cu Mine și cu cei ce erau ucenicii Mei care credeau că Eu sunt de la Tatăl.(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 18-05-2003)