View Single Post
Vechi 06.11.2010, 21:32:16
credo 325 credo 325 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Post raspuns

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
In postarea dumneavoastra. Atunci cand cineva utilizeaza expresia "sexul nu trebuie sa fie o tortura", din insasi asocierea de termeni (chiar daca in cadrul unei negatii) se pot trage cu usurinta niste concluzii.

Poate ca cinismul nu-i cea mai buna arma pentru a contracara habotnicia, dar asta e, folosim si noi ce avem. Mai ales ca am convingerea ferma ca sustineti public un punct de vedere profund daunator pentru Biserica.
asociatia de termeni este o speculatie ieftina, va apartine in totalitate si nu ma obosesc sa o comentez. cat despre celalalt aspect, eu sustin viziunea sfintilor parinti precum sfantul Nicodim Aghioratul. sf. Ioan Gura de Aur, sf. Vasile cel Mare si altii, mai nou si mai aproape parintele Ilarion Argatu, parintele Arsenie Boca sau parintele Ilie Cleopa care vorbeste clar despre taina cununiei si pregatirea pentru aceasta, si in general toata patristica veche sau noua. apoi daca sfintii parinti sunt habotnici si sustin un punct de vedere daunator pentru biserica .......... ce ziceti, "punem botul" sau facem noi o noua lege? nimic din ce am sustinut la topicul acesta nu e de la mine pentru ca nu ma ghidez dupa ce mi se pare mie dimineata cand ma trezesc. nu am incredere in judecata mea, duhovniceste vorbind. incercati sa va procurati " Despre casatorie" a parintelui Ilarion Argatu sau "Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina" a parintelui Arsenie Boca asta ca sa nu intram in canoane si patristica ca-s mai greu de parcurs.

http://www.orthodoxphotos.com/books/LFC/casatorie.shtml
Reply With Quote