View Single Post
Vechi 04.11.2010, 09:22:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cand Tatal l-a nascut pe Fiul si l-a purces pe Duhul a nascut o persoana si a purces o alta?Au avut Ipostase Cuvantul si Duhul inca de la generarea lor de catre Tatal?Daca da, ce forma au avut?Toate intrebarile se refera la timpul dinaintea Intruparii..
Nu se poate vorbi de timp cand ne gandim la Dumnezeu. Cuvantul "cand" nu are logica in cazul asta. Dumnezeu nu exista prins cumva intr-un Univers caracterizat, printre multi alti parametri, si de timp. Mai mult, in "veacul" urmator "timp nu va mai fi".

Noua atat ne-a fost revelat: ca Tatal este Dumnezeire izvoratoare, ca Fiul S-a nascut din Tatal si ca Duhul Sfant a purces de la Tatal. Dumnezeu este astfel comuniune Treimica de Persoane, insa este Unul in Fiinta. Daca noi nu putem pricepe cu mintea noastra limitata nici macar tainele ultime ale Universului in care vietuim, atunci cum Il vom putea intelege pe Dumnezeu Creatorul? Nici ingerii nu pot. Dar si ingerii, si oamenii detin informatia cea mai importanta despre existenta [sub timp si fara timp]: anume ca iubirea reciproca mereu crescanda ne face sa ne asemanam cu modelul dupa care am fost creati, cu Iisus Hristos - Fiul intrupat - si prin El cu Dumnezeu. Restul sunt vorbe goale, speculatii periculoase si fara rost.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote