View Single Post
Vechi 02.11.2010, 15:50:23
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, daca pui asa problema, ai dreptate!
Andrew,faza este simpla:cand critici ceva trebuie sa iti fundamentezi opinia.Eu,de exemplu,s-ar putea sa nu fiu de acord cu un aspect ortodox a carui fundamentare s-ar gasi in Traditie.Ca sa fiu sigur ca inteleg acel aspect am facut rost de tot ce am gasit referitor la scrierile Sfintilor Parinti si acum le analizez cu creionul si hartia linga mine.Asta imi va lua mult timp dar efortul este compensat de frumusetea sclipitoare a explicatiilor lor.Daca esti obiectiv este imposibil sa nu fii efectiv captivat de viziunea lor,extrem de complexa.Cand voi termina poate voi putea sa ma exprim documentat pe acel subiect.Mi-as dori ca cei care sunt gata sa arda una cu barosul negatiei in crestinism mai intai sa-l studieze,sa caute sa-l inteleaga in profunzime,si nu sa se lase atrasi in argumentatii de iarmaroc.

Hristos,cum spunea Petre Tutea,nu s-a nascut la Falticeni si nu BOR au dat nastere crestinismului.Exista o uriasa,imensa,baza de date,de studii,de comentarii,istorie,filozofie,arta pe acesta tema.Sute de ani de gandire umana si de cautari sensului cel mai apropiat de esenta.Este o cercetare pe care o faci din pasiune.Sau poti veni,arunci cu noroi,nu analizezi nimic si apoi ceri dezvaluiri dar nu scandal.

Un om corect,erudit ar fi spus:,,Oameni buni,din studiile mele,bazate pe (...)am tras aceste concluzii cu urmatoarea logica (...)si sustinute de urmatoarele probe/in baza acestui rationament.Le las spre analiza voastra si astept comentarii"

As dori sa-l vad pe acel om comentand texte scrise de mari ganditori crestini pentru a putea si eu sa vad(nu folosesc pluralul lasitatii>,,noi")cultura dansului,modul de analiza,spiritul sau de a surprinde chintesenta,toate acele calitati care l-ar face credibil.As vrea de exemplu sa analizeze scrierile Parintilor Bisericii sau ale Sfantului Augustin,Thomas D'Aquino sau Thomas a Kempis.

Pe scurt:vreau sa vad cum ii merge mintea.De acuzatii si falsi profeti geme lumea.Si cu asta ma opresc pe acest subiect pt ca individul cu pricina nu doreste asta ci altceva.Nu va reusi.Daca ar citi cu atentie Biblia va observa si de ce.Este explicat foarte clar de ce demersul lui nu va reusi,nu este primul si nici ultimul.Si cu asta am incheiat lunga si oarecum inutila mea interventie.
Reply With Quote