Subiect: Logodna
View Single Post
Vechi 02.11.2010, 00:56:47
Ontario Ontario is offline
Banned

Data înregistrării: 21.10.2010
Locație: Newmarket, Ontario
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ontario Send a message via Skype™ to Ontario
Smile "Trebuie sa platim ceva?"

Eu cred ca acesta era subiectul real, nu? Ca intre timp, domnisoara care cerea informatii (mai mult pareri) se va fi si casatorit! Oricum, nu putea rata asa un sezon!
Uitati un calcul "tzapan": jumatate de cununie (logodna)+jumatate de cununie (casatoria religioasa) = exact trei sferturi de cununie. Ce, bre? Ce nu e bine? E corect! Rezultatul nu e deloc viciat, pentru ca am urmat intru totul principiul de calcul care spune ca logodna este "jumatate" de cununie. Nu a iesit ceva multumitor? Cum nu?!? Da' ce, trei sferturi ce-are? Vroiati casatoria intreaga? In rate, nene, ca si-asa se poarta! Ei, da' cand vrei sa iei Biserica drept garant pentru desfranarea ta, ce nu faci! Fugi repede sa iei dispensa pentru "desele tale slabiciuni"...
Si uite-asa, dragii mosului, de cand a prefacut Domnul nostru Iisus Hristos apa in vin, la nunta din Cana Galileii, unii gandesc tulbure, altii nu au mai gasit apa.
Imi inchipui ce fel de practicanti ai ortodoxiei sunt cei care cauta informatii pe forumuri despre logodna LOR, despre cununia LOR, despre preotul LOR! Dar sa fim ingaduitori! In vremurile in care concubinajul este "mama" casatoriei, cand tatal tau a devenit "batranul tau", cand sotia e doar "muiere de casa", cand nasii de cununie sunt alesi "pe spranceana", cand parintele tau e doar "popa", cand divortul are aceeasi cadenta cu maritisul, cand violentele domestice se lasa cu "fond de ten" natural, cand barbatii nu mai stau in genunchi, copiilor le sunt straine metaniile si sfintii de pe iconostase si catapeteasma s-au "familiarizat" cu rujul de la L'Oreal de Paris.... ce ne mai mira? TOTUL este posibil!

Cu respect, just_inn33
Reply With Quote