View Single Post
Vechi 01.11.2010, 12:18:52
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Apropo de " aproapele " in chip de Dumnezeu .
Intr-o zi am avut de sustinut un exament foarte important si am convenit sa las copilul la cineva, desi, de obicei nu-l las la nimeni ( fiindca nu vrea nimeni ). Acel cineva nu a mai putut si, pur si simplu, umblam dimineata pe la 7 si nu stiam unde sa-l duc, desi m-a invrednicit Dumnezeu cu o familie, nu doar foarte numeroasa, ci si foarte " fara ocupatie ".
Asadar, umblam cu copilul dimineata, ca bezmetica si nu aveam unde sa-l las, asta, in conditiile in care am rude care locuiesc la 10 secunde de mine si surori de 30 de ani care " nu fac nimic, pe romaneste " . Imi venea sa plang, desi sunt foarte obisnuita, insa riscam sa nu dau examenul...asta in conditiile in care persoanele mai sus amintite nu s-ar dezice de un post ( de mancare ) nici sa le pisti cu ceara, sau de slujbele pompoase de la hramuri... NO COMMENT !
Pacat, lenea si indiferenta, minciuna, invidia si rautatea( despre asta este vorba in relatia de mai sus ) nu prea sunt canonisite si pedepsite de duhovnic, dar incalcarea postului sau a asistarii la biserica, Da ! Ei, de-aia oamenii cred in felul acesta ( fara fapte fata de cei din jur), fiindca nu prea au nevoie de constiinta ca sa se infraneze de la mancare, ori sa i-a tramvaiul pana la biserica, dar pentru o atitudine etica si sensibil omeneasca, este nevoie, si-nca cat !
Draga mea ,
Nimeni nu canoniseste pe nimeni pentru nemersul la biserica duminica sau netinutul postului ,ne canonisim noi ca pierdem legatura cu Dumnezeu si incepem sa gandim si sa spunem rautati.
Eu la biserica mi-am facut cateva prietene credincioase care ar putea sa ma ajute intr-o situatie similara celei spuse de tine.
Azi Dumnezeu mi-a mai facut un dar ,pomenind unei credincioase ca nu am cu cine sa o las pe mama in cazul unui pelerinaj mai mare de o zi s-a oferit sa o ia la ea cat suntem noi doi plecati ,eu cu sotul.
Sa nu aruncam cu pietre in cei credinciosi si sa ii lasam in pace si pe cei habotnici care se uita in biserica pe ici ,pe colo.
Eu sa iti spun drept nu prea am intalnit asa ceva ,sau daca am mai vazut nu am luat in seama acea situatie.
Fiecare sa se vada pe el ,sa fie sincer cu el si lumea se va schimba in bine.
Reply With Quote